1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tarih verildi: Siyasete üçüncü ittifak geliyor!
Tarih verildi: Siyasete üçüncü ittifak geliyor!

Tarih verildi: Siyasete üçüncü ittifak geliyor!

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'nın ardından siyasete üçüncü bir ittifak daha katılıyor. TİP Başkanı Erkan Baş, üçüncü ittifak için tarih verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- 2023 Seçimleri öncesinde siyaset arenası kızışıyor. Millet ve Cumhur İttifakları arasında rekabet hızla sürerken, üçüncü bir ittifak daha siyasete katılıyor.  TİP Başkanı Erkan Baş, "Üçüncü ittifak 15 - 20 gün içerisinde ilan edilecek" diyerek tarih verdi.

Erkan Baş  şunları söyledi:

“Bizi bu iktidardan doğrudan kurtaracak olan halkın kendisidir. 20 yılın en önemli dersi; eğer gerçekten AKP'den kurtulmak istiyorsan, elini taşın altına koyacaksın. ‘AKP'den kurtulmak istiyorum ama seçimden seçime önüme koyulan seçeneklerden birini seçer kurtulurum’ diyerek AKP'den kurtulamazsınız. Bu 20 yılda hiç ders almadıysak bundan ders almamız lazım. Parlamentoda Millet İttifakı'nın kaç kişi olacağı önemli değil, AKP – MHP dışındaki partilerin toplam kaç kişi olacağı önemli. Bu yüzden parlamentoda güçlü bir sol muhalefetin olması şart. Üçüncü ittifak 15 – 20 gün içerisinde ilan edilecek. Üçüncü ittifak barajı geçtiği zaman, ittifakın bütün partileri barajı geçmiş sayılıyor. Dolayısıyla, ‘Ben size oy vermek istiyorum ama barajı geçemediğimiz için veremiyorum’ diyen olursa böyle bir durum kesinlikle yok. Bu ittifak yüzde 7'yi geçtiği anda baraj problemi ortadan kalkıyor. Baraj kalktığı andan itibaren de her parti aldığı oy kadar milletvekili çıkartır”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.