1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Tarihi, gelecekle buluşturan başkan
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Tarihi, gelecekle buluşturan başkan

A+A-

Yaptığı kentsel dönüşüm projeleriyle Erzurum'a yepyeni bir çehre kazandırıyor

Bugüne kadar yaklaşık 

300 milyon lira kamulaştır- ma bedeli ödeyen Yakutiye Belediyesi, binlerce harabe yapıyı sökerek 

ortadan kaldırdı.

Ecdada vefa ve saygı 

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut yaptığı kentsel dönüşüm projeleriyle, bir yandan göz ardı edilen tarihi eserleri gün yüzüne çıkarıyor, bir yandan da yeni Erzurum'u vücuda getiriyor. Tarihi dokuya sadık kalınarak geliştirilen projeler sayesinde, birkaç yıl içinde yepyeni bir Erzurum ortaya çıkacak. Bu beklentiyi gerçekçi kılan en somut proje ise; Üç Kümbetler, Hacı Cuma, Mehdi Efendi, Murat Paşa ve Yakutiye civarı... Bir de sayısı elliyi geçen parklar var ki, hakikaten belediyeyi alkışlamamak imkansız. 

Eskinin izlerini taşıyacak 

Kentsel dönüşüm projelerine şimdiye kadar yaklaşık 300 milyon lira kamulaştırma bedeli ödeyen Yakutiye Belediyesi bu sayede,  birbirinden kıymetli tarihi yapıları daha görünür hale getirdi. Projenin birinci aşaması, kamulaştırmayı sorunsuz bir şekilde tamamlamaktı; Yakutiye Belediye bu aşamayı büyük bir başarıyla sonlandırdı. Şimdi projenin ikinci etabına geçiliyor. Bu da harabe yapılardan temizlenen özellikle Üç Kümbetler ve Hacı Cuma'da inşa edilecek olan yeni yapılaşmada...

Asla beton yığını olmayacak

Başkan Ali Korkut ve ekibi, bu ikinci aşamayı da en doğru biçimde yönetmek adına kılı kırk yararak titiz bir çalışma yapıyor. Ana hedef şu: Erzurum'u tarihi dokusuna halel getirmeden yeniden kurmak. Başkan Ali Korkut bu konuda oldukça iddialı ve tavizsiz. "Yakutiye yeniden kurulurken bu şehrin kültürü, tarihi, sanatı ve hafızası asla tahrif edilmeyecek. Misal; Üç Kümbetler'e ya da Hacı Cuma'ya anlamsız bir bina yığını olmayacak. Eskiyi yeniyle buluşturan bir sentez yapacağız" diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.