1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Taşerona 1 milyarlık piyango
Taşerona 1 milyarlık piyango

Taşerona 1 milyarlık piyango

Cumhurbaşkanı Erdoğan taşeron düzenlemesiyle ilgili olarak, 'Kökten çözüyoruz' dedi, ilgili kurumlar harekete geçti. Kamuya geçen 450 bin işçiye verilecek 52 günlük ilave tediye netleşti. Toplam ödenecek miktar 1 milyarı geçiyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Kamuya geçen 450 bin işçiye verilecek 52 günlük ilave tediye ücretinin ayrıntıları netleşiyor. Devlet kadrosuna geçecek 450 bin çalışanın tamamının asgari ücret aldığı kabul edildiğinde toplam tediye tutarı 1 milyarı geçiyor. Kadroya 3 ay içerisinde geçmeleri beklenen çalışanlar 2018 yılına büyük ikramiye ile girmiş olacak.

52 GÜN ÜZERİNDEN ÖDEME

Genel-katma bütçeli kamu kurumlarında, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirketlerde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmadan her yıl için bir aylık tutarında ikramiye veriliyor. Yeraltında çalışan işçiler için ek olarak bir ikramiye daha ekleniyor. Bakanlar Kurulu kararıyla senede 4 adet olmak üzere bir ilave tediye eklenebiliyor. Yılda 13'er günlük olmak üzere 4 parça olarak toplamda 52 gün üzerinden ödeme yapılıyor. Yeni düzenlemeyle kamuya geçecek 450 bin çalışana 52 günlük ilave tediye ücreti de verilecek.

"İŞÇİNİN 'BENİM SONUM NE OLACAK' DERDİ BİTTİ"

Yunanistan'a seyahatinden önce Esenboğa Havalimanı'nda Hak-İş'e bağlı işçilere seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron düzenlemesiyle işçilerin artık 'Benim sonum ne olacak' derdinin bittiğini belirterek, "Yeter ki herkes, devletin, kamunun bütün kurallarına uysun, çalışmasını yapsın. Çalışmasını yaptıktan sonra kimsenin evellallah burnu sürtmez" dedi. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise işçilere "Bize düşen görev, bize verilen bu değer karşılığında canla başla milletimiz, devletimiz ve insanımız için gece gündüz çalışmak olacak" diye seslendi. [Kaynak: Sabah]

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.