1. HABERLER

  2. EGE

  3. Taşerona Kadro KHK ile Veriliyor
Taşerona Kadro KHK ile Veriliyor

Taşerona Kadro KHK ile Veriliyor

TBMM kaynaklarından elde edilen bilgilere göre taşeron işçilere verilecek olan kadro KHK ile düzenlenecek. Son dakika taşeron gelişmeleri sayfası taşeronlar...

A+A-

Erzurum Güncel- Bir süredir gündemde olan taşerona kadro düzenlemesine ilişkin pek çok bilgi verilse de düzenleme henüz netlik kazanmadı. 900 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemenin KHK ile yapılacağı belirtildi.

Yeni KHK Yolda 
İlk haberlerin gelmesinden beri gündemden düşmeyen taşerona kadro düzenlemesinde sona yaklaşıldığını Başbakan Binali Yıldırım ifade etmişti. Şimdi ise meclis kaynaklarından bu düzenlemenin KHK ile yapılacağı bilgisi geldi. Bu durumda vatandaş kısa sürede bir KHK çıkmasını bekliyor. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan meslekten ihraç edilen ancak masum olduğu anlaşılan 38 bin kişinin mesleğe iade edileceğini ifade etmişti. Bu da yakında bir KHK çıkacağının sinyallerini vermişti. Taşeron düzenlemesinin de KHK ile yapılacağı haberinin gelmesi üzerine, bir KHK çalışmasının olduğu ve yakında Resmi Gazete’de KHK yayımlanacağı kesinleşmiş oldu. 

KHK İle Taşerona Kadro
Taşerona kadro düzenlemesinin 1 Ocak 2018 tarihinden önce hayata geçmesi gerekiyor. Ancak 22 Aralık’ta bütçe görüşmelerini tamamlayan meclis tatile çıkacak. Bu yüzden taşeron düzenlemesi TBMM gündeminde yer almıyor. Bu yüzden KHK’ya taşeron düzenlemesi eklenecek. 

Kış lastiği düzenlemesinden tutun da, yaz saati uygulamasına kadar olağanüstü halle ilgisi olmayan pek çok düzenleme KHK ile kestirmeden yapılmıştı. Bu düzenlemeler arasında artık taşeron işçi düzenlemesi de yerini alacak.

Kaynak: Taşerona Kadro KHK ile Veriliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.