1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Tavlaşoğlu'ndan çiftçiye nefes aldıracak proje
Tavlaşoğlu'ndan çiftçiye nefes aldıracak proje

Tavlaşoğlu'ndan çiftçiye nefes aldıracak proje

Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, çiftçilerin yüzünü güldürecek projelerini anlattı.

A+A-

Gazete Güncel- 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarına devam eden Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, çiftçi ve besiciye nefes aldıracak projelerini tek tek sıraladı. Erzurum’da tarım ve hayvancılığın en yoğun olduğu ilçelerin başında Aziziye’nin geldiğini kaydeden Tavlaşoğlu, 69 kırsal mahallesi ile merkez ilçeler arasında en büyük coğrafi alana sahip olan bölgede tarım ve hayvancılığa ağırlık vereceğini dile getirdi.

Çiftçi mahsullerini aracısız satacak

Çiftçiden tüketiciye direkt satış, çiftçi kampüsleri, tarımsal alt yapı faaliyetleri ve tarım araç filosu projeleri ile seçim çalışmalarını sürdüren Eyüp Tavlaşoğlu, özellikle ilçe sınırlarında kurulacak pazarlarda çiftçilerin kendi mahsullerini aracısız satmalarına imkan tanıyacaklarını söyledi.

“İlçe ekonomisine katkı sağlayacağız”

Çiftçilerin bu sayede ürünlerini tarlada bırakmak zorunda kalmayacaklarına dikkat çeken Tavlaşoğlu, “Çiftçilerimizin ürünlerini direkt tüketiciye satışları sayesinde hem üreticimiz hem tüketicimiz taze ve daha ekonomik ürünlere ulaşmış olacak. Göreve geldiğimizde belediye olarak bu hizmeti vermek suretiyle ilçe ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, tarım ve hayvancılık projeleri arasında çiftçi kampüsleri projesine de değindi. Böylelikle ilçe sınırlarında dağınık halde bulunan ahırların merkezi bir alanda toplanacağına dikkat çeken Tavlaşoğlu, “Bilhassa Ilıca Mahallemiz ve kırsal mahallelerimize besicilerimizin tek bir noktada hayvancılık yapabilmelerine imkan tanıyacağız. Belediyecilik hizmetlerini de kolaylaştıracak bu proje sayesinde besicilerimizin daha rahat ortamlarda hayvancılık yapabilmelerini amaçlıyoruz. Bununla birlikte tarımsal alt yapı faaliyetleri adı altında tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin gelişimi için belediye olarak ziraat mühendisliği ve veterinerlik hizmetlerini de hayata geçireceğiz. 31 Mart tarihinden sonra bu projelerimizin faaliyete geçirmek en büyük gayemiz olacaktır.” şeklinde konuştu.

 

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.