1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 'Yeni Anayasa' açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 'Yeni Anayasa' açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 'Yeni Anayasa' açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Yeni Anayasa gündemine ilişkin bir açıklama yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel-  Konuya dair ilk kez konuşan Şentop, tüm partilerin yeni anayasa tartışmalarının içinde yer alması gerektiğini ifade etti. İşte Şentop'un yeni anayasa gündemine ilişkin yaptığı son dakika açıklaması...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası gündeme getirdiği, 'Yeni Anayasa' çalışması ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada net ifadeler kullandı; 'Yeni anayasaya ihtiyaç vardır, MHP'nin desteği tamdır' dedi.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Bugün bir önemli açıklama da TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi. Şentop, 'Yeni Anayasa' gündemi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

Daha önce uzlaşma komisyonu oluşmuştu. Ben de AK Parti'yi temsil etmiştim. Anayasa'nın yarısı civarında hükümlerde tam mutabakat sağlanmıştı. Anlaştığımız maddeleri geçirelim çağrısı olmuştu. Böyle bir çağrı heyecan verici. Yeni anayasa, yepyeni şu anki anayasada bulunmayan hükümlerden oluşan anayasa anlamına gelmiyor. Benimsenmiş, yerleşmiş hükümler var. Önemli olan anayasanın paradigması, Meclis tarafından yapılması. Üzerinden çok zaman geçti. Yeni bir anayasayı tartışmak, müzakere içerisinde olmanın olumlu olacağını düşüneceğim. Daha önceden uzlaşma komisyonu kurulmuştu. Yeni anaysa tartışması bir heyecan verici Partilerin tutumlarını görmek istiyoruz. Yeni anayasa demek mevcut anayasadan tamamen farklı demek olmuyor. Cumhurbaşkanlığı sisteminde cumhurbaşkanı partilidir. Başkanlık sistemi ve cumhurbaşkanlığı sistemi aynı anlama geliyor.

AİHM'İN DEMİRTAŞ KARARINA ELEŞTİRİ

AİHM'in Selahattin Demirtaş kararını eleştiren Şentop, "Sanki Avrupalı bir siyasetçinin çağrısı gibi, mahkemeye talimat veren bir karar var. Daha vahim bir husus daha var kararda. Dava açılan ama henüz dosyası tamamlanmamış ve mahkemenin karar aşamasına gelmediği bir konuyla ilgili de karar veriyor mahkeme." dedi.

VEKİLLERE AŞI YAPILACAK MI?

Vekiller eKovid-19 aşısının ne zaman yapılacağına ilişkin de değerlendirmede bulunan Şentop, "Yeni aşılar da geldi. Muhtemelen bir planlama yapılacak. Toplamda yaklaşık 200 milletvekiline aşı yapılması söz konusu olacak." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.