1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tebrik için geldi sahaya girdi
Tebrik için geldi sahaya girdi

Tebrik için geldi sahaya girdi

Valilikten yapılan açıklamada; F.Bahçe Başkanı Ali Koç'un, maç bitiminden 70 dakika sonra takımını tebrik etmek için stadyuma geldiği ve sonrasında ayrılmak üzereyken karar değiştirerek özel güvenliği aşarak sahaya girdiği belirtildi.

A+A-

Gazete Güncel- Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi konuk ettiği ve Sarı-Lacivertliler'in 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan derbinin ardından yaşanan olaylar karşılaşmanın da önüne geçmişti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un mücadelenin ardından stadyuma gelerek sahaya çıkması sonrasında başlayan gerilim, Sarı-Kırmızılı yöneticilerin de olaya müdahil olmasıyla artmış ve bütün Türkiye'nin izlediği karşılaşma sonrası tatsız olaylar yaşanmıştı. İstanbul Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaparak 5 şahıs hakkında adli işlem başlatıldığını ve olaylara karışan kişilerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Yayımlanan yazıda olayların nasıl geliştiği de anlatılarak özetle şu bilgiler paylaşıldı:

70 DAKİKA STADYUMDA KALDI

"Müsabaka esnasında 6222 Sayılı Yasaya uymayan toplam 35 şahsa (yabancı madde atmak, usulsüz seyirci girişi, taşkınlık yapmak, tehdit ve hakaret içeren tezahürat) işlem yapılmıştır. Maçın bitiminin ardından, stat içerisinde aldırılan iç güvenlik tedbirleri, Müsabaka Güvenlik Amirinin talimatı ile sonlandırılmıştır. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç maç bitiminden 70 dakika sonra saat 22.10'da stada gelmiş, soyunma odasında futbolcuları tebrik ettikten sonra stat dışına çıkmak üzere iken aniden karar değiştirerek beraberindeki heyetle birlikte stat güvenliğini sağlayan özel güvenliği aşarak saha içerisine yönelmiştir.

İHMALİ BULUNANLAR İNCELENECEK

Fenerbahçe Kulübü Başkanının yanındaki heyet, sahaya girdikten sonra bayrak açmaya ve fotoğraf çekmeye çalışmış, bunu engellemek isteyen Stadyum Müdürü A.Ç.'ye fiili müdahalede bulunulmuştur. Yaşanan olay üzerine, Fenerbahçe Futbol Takımının güvenliğini sağlamakla görevli emniyet güçlerimiz, saha içerisine girerek olaylara müdahale etmiştir. Fenerbahçe kafilesinin stadyumdan çıkışı saat 22.52'de sağlanmıştır. Stadyum Müdürü A.Ç.'ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır. Konuyla ilgili ihmali bulunan personel hakkında da inceleme başlatılmıştır."

AKŞAM SPOR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.