1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Teğmen Çelebi'den çark üstüne çark
Teğmen Çelebi'den çark üstüne çark

Teğmen Çelebi'den çark üstüne çark

Daha önce yaptığı açıklamayla AKP'ye geçeceğini doğrulayan Çelebi, bu kez de "Bağımsız devam edeceğim" dedi. Fakat Çelebi, "Cumhur bu konuda tutarlı" sözleriyle de AKP'ye açık kapı bırakmayı ihmal etmedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Daha önce CHP'den istifa edip Memleket Partisi'ne geçen ve 'Teğmen Çelebi' olarak bilinen Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye geçeceği iddiaları gündemi karıştırdı. İlk olarak eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'ın ortaya attığı iddiayı halktv.com.tr'den İsmail Saymaz, ulaştığı bilgilerle doğruladı. Saymaz, Teğmen Çelebi'nin 14 Ağustos'ta AKP'ye katılacağını ortaya çıkardı. Konuya ilişkin ilk açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Çelebi, daha AKP'ye geçmeden 'AKP ağzını' kullanmaya başladı. İlk açıklamasında "FETÖ, PKK" vurgusu yapan Çelebi, "PKK- FETÖ hesaplarının kudurması hayra alamet! Dostların nezaket içindeki eleştirileri baştacı. Durum Egemenlik Mücadelesidir zamanla anlaşılacak" diyerek AKP'ye geçişini doğrulamış oldu.

 

Tweetlerini sildi, yanıtları unuttu

Teğmen Çelebi'nin AKP'ye hızlı geçisi eleştirilere neden olurken Çelebi'nin sosyal medya paylaşımları günün ikinci önemli olayı oldu. Çelebi, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı biber gazı fişeğiyle başından vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ardından attığı tweetini sildi. Çelebi, Berkin Elvan'ın cenazesine de katılmıştı. Gezi'ye ilişkin tweetlerini silen Çelebi, yanıtlarını ise silmeyi unuttu. Sildiği bir tweetin altında bir takipçisiyle tartışan Çelebi, Gezi'den bahsederken, 'özgürlükçü ve modern birikimin sonucu' değerlendirmesinde bulundu.

 

whatsapp-image-2022-08-07-at-14-18-06.jpeg

Çark üstüne çark

Çelebi, bugün ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla çark etti. Fakat Çelebi, açıklamasında "Cumhur bu konuda tutarlı" sözleriyle AKP'ye yine açık kapı bıraktı. Çelebi, Barış Yarkadaş ile girdiği tartışma üzerinden attığı bir tweette, 'bağımsız' olarak devam edeceğini söyledi.

Çelebi'nin son paylaşımı şöyle:

"Bağımsız vekil olarak ülkemin çıkarlarını savunmaya devam edeceğim. Söylediklerimin arkasındayım. Çok ciddi Egemenlik Mücadelesi veriyoruz. FETÖ-PKK mücadelesi kararlılıkla devam etmeli. Cumhur, bu konularda tutarlı. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Varolsun Yüce Türk Milleti!"

Yarkadaş'ı da hedef gösterdi

Yarkadaş'ı da hedef gösteren Çelebi, "Senin yalanlarını ispatlayıp rezil edeceğim HDP sever Barış Efendi... Özür dileyeceksin. Delilleri ve canlı şahitleriyle rezil olacaksın gazeteci bozuntusu..." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.