1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Tehdit edip gizli tanıklık ettirdiler
Tehdit edip gizli tanıklık ettirdiler

Tehdit edip gizli tanıklık ettirdiler

İlhan Cihaner'in soruşturmasında gizli tanıklık yapan Muhlis Berşe: Özel görüntülerimle tehdit ettiler. İkinci kez tanıklık yapmayı reddedince de cezaevine attılar

A+A-
Erzurum Güncel- Dönemin  Başsavcısı 'in makamından gözaltına alındığı soruşturmada gizli tanıklık yapan SABAH'a konuştu. özel görüntülerimle kendisine şantaj yapıldığını ve Cihaner aleyhine ezberletilen ifadeyi verdiğini anlattı. Muhlis Berşe Erzincan'da kafe işletiyordu. Bir gün, genç bir kadını işe aldı ve zamanla aralarında bir yakınlaşma başladı. Fakat bir süre sonra kafeye 5 kişi geldi. Polis olduklarını söyleyen şahıslar, bu kadın çalışanı ile çekilmiş özel görüntülerini gösterip Başsavcı İlhan Cihaner aleyhine gizli tanıklık yapmasını istedi, aksi takdirde de fotoğrafları yaymakla tehdit ettiler. Teklifi kabul etmek zorunda kalan Berşe, bu polislerle Erzurum'a gitti.

TüBİTAK'IN GİZLİ KAHRAMANI SABAH'A KONUŞTU - TIKLAYIN

'HüKüMETİ KöTüLE' 
önüne konan kâğıdı ezberleyip soruşturma savcısı 'a sözde gizli tanık olarak, gerçekle alakası olmayan itiraflarda bulundu. Ezberletilen sözde itiraflara göre İlhan Cihaner sunilere ceza veriyor, camilere ve Kuran'a saygı göstermiyordu. Erzurum'da verilen görevi tamamlayan Muhlis Berşe aynı polisler tarafından Erzincan'a getirilip bırakıldı. Bir süre sonra aynı polisler tekrar karşısına dikildi. Bu kez hükümeti esnafa kötülemesi istendi. Ancak İlhan Cihaner ile ilgili düzmece tanıklığı sebebiyle zaten vicdan azabı çeken Muhlis Berşe, yeni teklifi reddetti. Ve çok geçmeden bütün hayatı tepe taklak oldu. öyle bir olay olmadığı halde kiracısını gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

PARALEL çETEDEN BEL ALTI HİZMETİ! - TIKLAYIN

'HAYATIMI KARARTTILAR' 
Götürüldüğü karakolda haksızlığa uğradığı iddiasıyla tartışınca, bütün polisler de şikâyetçi oldu. Savcı da Berşe hakkında 85 yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırladı. Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucu 32 yıl ceza alan gizli tanık Berşe'nin imdadına Yargıtay yetişti. Cezası bozuldu ama tahliye dilmedi. Halen Gümüşhane Cezaevi'nde bulunan Muhlis Berşe, SABAH'a şunları söyledi: "çok varlıklı bir insandım. Yakınlaşma yaşadığımız kadınla görüntülerimi kullanıp İlhan Cihaner ile ilgili beni tanıklık yapmaya mecbur ettiler. Vicdan azabı çekiyordum. Polislerin ikinci kez gizli tanıklığını reddedince hayatım karardı. Oyunları sonucu cezaevine girdim. Mağduriyetimle ilgili bir soruşturma başlatılırsa beni mağdur eden polislerin isimlerini tek tek verebilirim." 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.