1. HABERLER

  2. GENEL

  3. THY kademeli olarak uçuşlara başladı!
THY kademeli olarak uçuşlara başladı!

THY kademeli olarak uçuşlara başladı!

İstanbul Havalimanı'ndaki uçak seferleri kademeli olarak normalleşmeye başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ilk olarak New York uçağının kalkış yaptığını belirterek arkasından Miami, Houston, Londra ve Atlanta uçaklarının kalkış yaptığını söyledi

İstanbul Havalimanı'ndaki uçak seferleri kademeli olarak normalleşmeye başladı. Havalimanı pistlerinden birinin öğlen saat 12:00'de uçuşlara açılmasıyla birlikte gerçekleştirilen ilk inişlerin ardından ilk uçaklarda kalkış başladı.

İLK UÇAKLAR KALKTI
Kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyerek uçuşlarla ilgili olarak bilgi veren THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ilk olarak TK1 sefer sayılı New York uçağının kalkış yaptığını belirterek arkasından Miami, Houston, Londra ve Atlanta uçaklarının kalkış yaptığını söyledi.

İKİNCİ PİSTTE AÇILACAK

THY, İGA, TGS ve THY Teknik ekiplerinin seferber olduğunu ve sabaha kadar 60 uçaklık park yerini temizlenerek açılacağını kaydeden Aycı "Yarın önce saatte 10 uçak kaldırıp daha sonra saate 20 uçaklık kapasiteyle uçak kaldırmaya başlayacağız. 20 uçak kaldırıp, 20 uçak indirebildiğimiz ve saatte 40 uçaklık kapasiteye ulaştığımızda operasyon çok hızlı bir şekilde akmaya başlayacak. Diğer havalimanlarına yönlendirilen uçaklarımız, ekiplerimiz ve yolcularımızı kademe kademe buraya almaya başlayacağız. Yarın çok yoğun bir gün olacak. Sabaha kadar temizlik çalışmalarını sürdüreceğiz. Sabaha kadar İGA ekipleri de ikinci pisti açacak ve operasyon çok hızlanacak "diye konuştu



PARK YERLERİ NASIL AÇILIYOR ?

Şehir içinden servislerle ekipleri getirmeye çalıştıklarını ve kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Aycı kar temizleme çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

Önce uçağın altını temizliyoruz. Sonra push-back araçları ile uçakları çekiyoruz. Sonra tamamen kepçeler girip karı çekiyorlar. Sonra o alana uçağı çekip operasyona hazır hale getiriyoruz. Yine THY Teknik teknisyenlerimiz tarafından motorların önündeki karlar ve buzlanmalar temizleniyor. Sabahleyin solüsyonlar da dökülecek. Dökülen solüsyonlarla buzlanmamın önüne geçmiş olacağız. Aşırı soğuktan dolayı a çok hızlı buzlanma görüyorsunuz. Açılan yerlerde hızlı buzlanmaları engellemek için solüsyonlar var"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.