1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. TikTok fenomeni kadınlar
TikTok fenomeni kadınlar

TikTok fenomeni kadınlar

Kadına şiddete de dikkat çeken fenomenler "Erkekler lütfen çekin ellerinizi üzerimizden" dedi

A+A-

Erzurum Güncel- İlahiyatçı yazar Fatma Yavuz, TikTok'ta canlı yayın açarak takipçilerinden hediye isteyen daha sonra da genç kadınlara ‘Evlenmeyin’ çağrısı yapan 4 kadını konuk aldı. Programda politik görüşlerine ilişkin soruları yanıtlayan 4 TikTok fenomeninden Asiye Baylan ve Sevda'nın çıkışları gündem oldu. Asiye, "Ben solcuyum. Altılı Masa'dan bir umut bekliyorum. 20 senedir millet de biz de bıktık" dedi. Sevda da "Ampulü değiştirme zamanı çoktan geldi..." diye konuştu.

Sosyal medyada gündem olan videoların Tiktokçu 4 kadın İlahiyatçı yazar Fatma Yavuz'un Kampana News isimli Youtube kanalında yayınlanan 'Fatma Yavuz ile Anuşabur' programına konuk oldu.

TikTok'ta açtıkları canlı yayınlarla gündem olan Asiye Baylan, Ayşe Kalabalık, Sevda ve Hatice'ye, Fatma Yavuz, politik görüşlerini, siyasette kimi desteklediklerini, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili ne düşündüklerini de sordu;

"Ustalıktır, çıraklıktır, kalfalıktır; bunları atın gitsin kafanızdan, birine tapılmasın"

Sevda, Altılı Masa'dan bir aday çıkmasını istediğini söyleyen Sevda "Halkımıza da şunu duyuralım, bir kişiyi iki seferden başka başta tutmayalım. Ustalıktır, çıraklıktır, kalfalıktır, şudur budur. Bunları atın gitsin kafanızdan. Birine tapılmasın. Bir de biraz gençlerimiz yapsın politikayı" dedi.

"Erkekler lütfen çekin ellerinizi üzerimizden"

Öte yandan erkeklere seslenen Sevda "Erkekler lütfen çekin ellerinizi üzerimizden. Biz kendi hayatımıza yön verebilecek kadar akıllıyız. Bizim sizin kadar aklımız var. Bu yaşımıza sizin akıllarınızla gelmedik. Siz bizi yönetemezsiniz. Asıl yönetilmesi gereken siz erkeklersiniz. Çekin ellerinizi yakamızdan yeter artık. Kızlarımız, kadınlarımız ölmesin. Çekin şu pis ellerinizi üzerimizden" diye konuştu.

"Yönetim 1 lira zam yapıyorsa marketlerimiz 2 lira zam yapıyor"

Hatice ise herhangi bir parti ve siyasetle ilgilenmediğini fakat yaşam koşullarının kötü olduğunu anlattı:

"Hırsızlık arttı, cinayetler arttı. Bu ekonomi düzelsin. Bir çikolatayı eskiden 2 liraya alıyorduk şimdi 27 lira olmuş. Çocuklarımız aç mı kalsın bizim, yazık değil mi? Gelecekleri ne olacak? İhtiyaçlarına yetişemiyoruz artık. Yönetim 1 lira zam yapıyorsa marketlerimiz 2 lira zam yapıyor. 1 kilo çay 100 lira, şeker, yağ yine aynı. Biz ne yiyip içeceğiz bu dünyada. Bu zamana kadar bu kadar yüksek enflasyona şahit olmamıştım. Tıkandık artık, yetişmiyor. Hastayım, medikal ürünlere yetişmiyor para."

"20 seneden beri millette de bıktı, biz de bıktık"

Ayşe Kalabalık da siyaseten bir şey söylemeyeceğini belirterek, israf olan gıdaları örnek vererek "Pahalılık var diyor. Hangi bir çöpün yanına gitsek çanta çanta ekmek var. Bu nasıl bir pahalılık? Biraz da insanların kendilerine dönüp bakmalılar" dedi. Ayşe Kalabalık, faturaların son dönemde yüksek geldiğini de sözlerine ekledi.

Asiye de siyasete ilişkin "Bir değişim olsun istiyorum, Altılı Masa'dan bir umut bekliyorum. 20 yıldır yeter, değişsin. 20 seneden beri millette de bıktı, biz de bıktık" dedi.

"Yine de sönmesin lambamız derim ben"

Ayşe Kalabalık araya girerek, "Bıktık derken. Bıkmayalım da, yine de Allah yolundan şey yapmayalım. Gerçi herkesin görüşü nasıl bilmiyorum da yine de sönmesin lambamız derim ben" diye konuştu.

Birbirleriyle siyaset konuşmadan arkadaş olan 4 kadın, birbirlerinin siyasi görüşlerini de programda öğrendiler.

"Ampulü değiştirme zamanı çoktan geldi"

Ardından söz alan Asiye, "Siyaset konuşsak anlaşamayız. Herkesin kendi tercihi. Ben solcuyum" dedi.

Ardından konuşan Sevda, "Bir tane ampul takıyoruz ama zamanı geldiği zaman kendi kendine sönüyor. Bozuluyor, yanıyor ve onun yenisini, daha güzelini alıyoruz. Ampulü değiştirme zamanı çoktan geldi. 5 yıl önce gelmişti zaten ama hâlâ zorluyorlar. O ampulün değişmesi lazım" dedi.

Bir gecede fenomen oldular

TikTok'ta arkadaş olan Asiye Baylan, Ayşe Kalabalık, Sevda ve Hatice açtıkları canlı yayında, genç takipçilerine evlilik hakkında, "Evlenmeyin, babanızın evindeki rahatlığı hiçbir yerde bulamazsınız, Evlenip ne yapacaksınız?"  demişti. Erzurum'da yaşayan ev hanımı, 2 çocuk annesi Sevda gündem olan "Evlenmeyin" sözlerini de şöyle açıkladı:

"Gençler yayına gelip sürekli 'Beni evlendir teyze' diyordu. Günlerce sürdü. Evliliğe karşı değiliz ama şunu düşünerek mahkeme salonları boşanan eşlerle dolu, çocuklar ortada kalıyor. Bunları sevmiyoruz, istemiyoruz. Onun için biz de evlenmeyin, evlenip de ne yapacaksınız dedik. Ama bizim oradaki sözlerimizin hepsi yayınlanmadı. Evleniyorsunuz, boşanıyorsunuz, çocuk ortada kalıyor, yuvalar dağılıyor. Biz bunu anlatmaya çalıştık ama bütün söylediklerimizi yayınlamadılar. Sadece işlerine gelenleri yayınladılar. Öyle ünlü olduk diyelim. Birisi kaydımızı almış paylaşmış. Ertesi gün haberimiz yok, yayına gelen 'siz fenomen oldunuz, ünlü oldunuz diyorlar'. Biz de dedik bu neyin fenomenliği."

İZLEYİN | TikTokçu kadınlar, gençleri uyardı: "Sakın evlenmeyin"

İZLEYİN | "Tekkeden TikTok'a Türkiye hâlleri"

Dört farklı şehirden TikTok arkadaşlığı

Çevrelerinden gelen tepkilerin olumlu olduğunu söyleyen kadınlar dört farklı şehirden TikTok'ta bir araya geldiklerini söyledi:

Asiye Baylan, Sakaryalı, İstanbul'da yaşıyor, 5 çocuk ve 5 torunu var.

Sevda, Erzurumlu, Erzurum'da yaşadığını 2 çocuk annesi

Ayşe Kalabalık, Yozgatlı, Yozgat merkezde yaşıyor. 4 çocuğu, 5 torunu var.

Hatice, aslen Çorum Sungurlulu. Ankara'da yaşıyor. 2 çocuğu, 4 torunu var

T24 Video Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.