1. HABERLER

  2. GENEL

  3. TSK’da corona virüsü alarmı
TSK’da corona virüsü alarmı

TSK’da corona virüsü alarmı

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan corona virüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'ni de alarma geçirdi. . Tedbirleri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 121. yıl dönümünde bizzat duyurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Sözcü'nün haberine göre Akar, korona virüs ile ilgili önlemlere, emirlere, kıdem ve rütbe ayrımı olmaksızın herkesin uyması gerektiğini söyledi. Aralarında birer sıra mesafe bırakan Harbiyeliler törende mesafeli oturdu.

“En büyük Harbiyeli”, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na (KHO) girişinin 121’inci yıl dönümü, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin katıldığı törenle kutlandı.

Törende bir konuşma yapan Akar, töreni bilerek diğer yıllardan farklı organize ettiklerini belirterek; “İçinde bulunduğumuz dünyada bir korona virüs meselesi var. Burada hiç kimsenin tek tek ihmale hakkı da yok, yetkisi de yok. Verilen emirler, alınan tedbirler her neyse her birimizin, rütbe, kıdem vs. ayrımı olmaksızın herkesin kurallara aynen uymasını bekliyoruz.” dedi.

Törene katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar korona virüsü ile ilgili talimatları bizzat verdi. 

HARBİYELİLER MESAFELİ OTURDU

Kara Harp Okulu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler korona virüsü önlemleri çerçevesinde aralarında mesafe bırakılarak oturtuldu.

Törende konuşan okul komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, Atatürk’ün başarı ve fedakarlıklarla dolu meslek hayatına bu okul sıralarında aldığı eğitimin büyük etkisinin olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Yaralı, en büyük mezunları Atatürk’ü anlamış, vatanını ve milletini seven, askerlik mesleğini bir yaşam tarzı haline getirmiş, sorumluluk bilinci gelişmiş, çağın gerektirdiği bilgiye sahip, lider vasıflı, yüksek karakterli subaylar yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi

Yaralı, iyi subaylar yetiştirmek maksadıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminden çıkarılan dersler ve Kuvvet Komutanlığı’nın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak akademik programlar uygulandığını ve yeni derslerle bölümlerin programa dahil edildiğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.