1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Türban takmayan öğrenciye hakaret
Türban takmayan öğrenciye hakaret

Türban takmayan öğrenciye hakaret

Gaziantep’teki bir imam hatip ortaokulunda müdür, kız öğrenciye “türban takmadığı” için hakaret etti. Hakkında soruşturma başlatılan müdüre, sadece “uyarı” cezası verildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu'nda 2021 yılında müdürlük görevinde bulunduğu sırada Mustafa Yıldırım, okuldaki bir kız öğrenciye ayrımcı ve cinsiyetçi hakaretlerde bulunduğu ileri sürüldü.

Yıldırım, kız öğrenciye türban takmadığı için 'namussuz, ahlaksız' sözleriyle hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. 27 Aralık 2021 tarihli soruşturma evrakında yer alan bilgiye göre Yıldırım'ın söz konusu kız öğrenciyi ve türban takmayan başka kız öğrencileri de türban takmaya zorladığı ortaya çıktı. Kız öğrencilere yönelik onur kırıcı ve hakaret içeren söylemleri nedeniyle Yıldırım hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Cumhuriyet'ten Sena Tufan'ın haberine göre Yıldırım’a soruşturma kapsamında, 'uyarı' cezası verildi. Karşı oy kullanan tek kişi ise iktidara yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen Sendikası temsilcisi Mustafa Uğur Özdal oldu. Yıldırım söz konusu cezaya itiraz etse de, bu itirazı reddedildi.

2018 yılında öğrenciye şiddet uygulamış

Yıldırım’ın 2018 yılında bir kız öğrenciye şiddet uyguladığı, öğrencinin ailesinin ise darp raporu alarak savcılığa şikayette bulunduğu öne sürüldü. İddialara göre, konu hakkında kamu davası açılsa da öğrencinin ailesine rüşvet verilerek şikayetini geri alması sağlandı.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, cezayı yetersiz bulduğunu belirterek "Şeriat sevdalısı müdür için derhal gereği yapılmalı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.