1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Türkeş anmasına saldırı: Tekme ve yumruklar havada uçuştu
Türkeş anmasına saldırı: Tekme ve yumruklar havada uçuştu

Türkeş anmasına saldırı: Tekme ve yumruklar havada uçuştu

Alparslan Türkeş Vakfı'nın Alparslan Türkeş'in 104. Doğum günü anma toplantısına 50 kişilik grup salondakilere saldırdı. Tartışmalar bir anda kavgaya dönüştü.

A+A-

Erzurum Güncel- Alparslan Türkeş Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in 104. doğum günü anmasında olay çıktı.

MHP eski Genel Başkanı Muhittin Çolak, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici ile MHP eski Milletvekili Ali Uzunırmak’ın konuşmacı olarak katıldığı anmada, etkinliği yaptırmak istemeyen yaklaşık 50 kişilik grup Yenimahalle Belediyesi’ne ait salonu bastı.

İki taraf arasında çıkan tartışma bir anda büyüyünce kavga çıktı. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser, saldırı görüntülerini sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşarak, “Ve polis işbirliği ile saldırı başladı” notunu yazdı.

Duvar'ın haberine göre Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel ise, etkinliğe yönelik yapılan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi: "Dün Başbuğumuza ihanet edip bugün Milliyetçi-Ülkücü harekete saldırmayı meslek edinenler şunu iyi bilsin ki ülkücüler dimdik ayakta ve hepsinin hesabını bir bir sormaya devam ediyor.”

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in doğum günü anmasına yönelik saldırı girişiminin, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un neden olduğu öne sürüldü. Etkinlikten bir gün önce sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, anmada yer alacak konuşmaları hedef gösteren Baştuğ’un açıklamaları şu şekilde:

“Alparslan Türkeş Vakfı Başbuğumuzu Anma programı düzenleyecekmiş! Konuşmacılar:

Muhittin Çolak,Şevket Bülent Yahnici, Ali Uzunırmak. O Halde Soruyoruz?
Muhittin Çolak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i 5 bin dolara satmadın mı? Şimdi çıkıp hangi yüzle Başbuğumuzu anlatacaksın. Ş. Bülent Yahnici, Kayınbaban Dündar Taşer Bey ve Başbuğumuzun kabrine gidip de bir dua okudun mu? Şimdi çıkıp Başbuğumuza olmayan vefanı mı anlatacaksın. Ali Uzunırmak, Başbuğumuzun Ülkücülük MHP'de olur lafına rağmen davayı satıp İP' e gitmedin mi? Şimdi çıkıp da davayı, Başbuğumuzu nasıl sattığını mı anlatacaksın.

Bu program için CHP'li belediyelerden destek aldınız mı? Kurduğunuz vakfın sponsoru CHP'li Mansur Yavaş mı? Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların; partimize, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'e, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye ihanet edenlerin Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir.”

‘İFTİRA ATMAYI BIRAKIN’

Uzunırmak da Turgay Baştuğ’a şu yanıtı vermişti:

“Benim siyasi özgeçmişimde Ülkü ocakları/MHP den başka bir şey yazmaz, yazmadı, herhangi geçmiş zamanda Başbuğumuzu ve davayı satanları samimice arayacaksanız yakın çevrelerinize bakacaksınız, milleti MHP’li yapmaya çalışacağınıza, ömrünü MHP’ye vermiş insanları iftira atmayı bırakın.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.