1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Türkiye Kayak Federasyonu'ndan keyfi karar: "Palandöken'den aldım, Uludağ'a verdim!"
Türkiye Kayak Federasyonu'ndan keyfi karar: "Palandöken'den aldım, Uludağ'a verdim!"

Türkiye Kayak Federasyonu'ndan keyfi karar: "Palandöken'den aldım, Uludağ'a verdim!"

Türkiye Kayak Federasyonu, faaliyet takviminde Erzurum Palandöken olarak belirlediği Alp Disiplini U12-14-16 Türkiye Şampiyonası ve Minikler Festivali yarışlarını sürpriz bir kararla Bursa Uludağ'a aldı. Kulüpler ve veliler sosyal medyadan ateş püskürdü.

A+A-

Gazete Güncel- Türkiye Kayak Federasyonu, aylar öncesinden Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılması planlanan ve takvime alınan Alp Disiplini U12-14-16 Türkiye Şampiyonası ile Minikler Festivali yarışlarını hiçbir gerekçe göstermeden Bursa Uludağ’a aldı.

 

Federasyonun resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, “Türkiye Kayak Federasyonu 2023-2024 faaliyet takvimi revize edilmiştir. Buna göre Alp Disiplini Minikler Festivali 19 MART 2024 Tarihinde Bursa Uludağ’da, Alp Disiplini U12-14-16 Türkiye Şampiyonası ise 20-21 MART 2024 tarihlerinde Bursa Uludağ’da yapılacaktır. Alp Disiplini U18 ve Büyükler Türkiye Şampiyonası ise 21-22-23 MART 2024 tarihlerinde Erzurum’da yapılacaktır. Faaliyet takviminde yer alan Alp Disiplini Milli takımlar seçmesi ise 24-26 MART 2024 tarihlerinde Erzurum’da yapılacaktır. Önemle duyurulur…” denildi. Bu açıklamadan sonra kulüpler ve sporcu velileri alınan bu karara tepki gösterdi.

 

“MANTIKLI BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

 

Mart ayı ortasında pist ve kar koşulları için en uygun yerin Palandöken olduğunu ve bu yarışların aylar öncesinden planlandığını belirten veliler, federasyonun keyfi bir uygulamada bulunduğunu kaydettiler. Kar kalınlığının Palandöken’de 147 Uludağ’da ise 45 cm olduğunu vurgulayan velilerden biri, “Uçak bileti, konaklama hepsini önceden ayarladık. Neden kar kalınlığı 45 cm olan ve çoğu otelin sezonu kapattığı Uludağ’a alındığı ile ilgili kayak velileri olarak mantıklı ve acil bir açıklama bekliyoruz” diye paylaşımda bulundu.

 

 

FEDERASYON TOPLANMA KARARI ALDI!

 

Bir diğer sporcu velisi, “Federasyonun bu kadar ciddiyetsiz olacağını hiç düşünmemiştim“ derken, Türkiye Kayak Federasyonu, yaptığı ikinci bir duyuruyla yönetim kurulu toplantısı kararı aldı. Konun yönetimde tekrar değerlendirilip açıklama yapılacağı duyurulurken, veliler “Tabi oyun oynuyoruz, çocuklar ve velilerle, neden değişti önce onu açıklayın sonra toplantı yaparsınız. Uludağ’da kar mı çok güzel, hava mı çok iyi, niye bu karar?” diye tepkilerini sürdürdü. Bu arada federasyon yöneticilerinin kulüp ve öğrenci velilerinden gelen tepki mesajlarını sildiği görüldü.  

 

OTEL SAHİPLERİ Mİ İSTEDİ?

 

Türkiye Kayak Federasyonu yönetiminin yarışların Palandöken’de mi yoksa Uludağ’da mı yapılacağı konusunda kararı beklenirken, takvim değişikliğinin Uludağ’da otel sahibi olan federasyon ve kulüp yöneticileri tarafından istendiği iddia edildi. 250’yi aşkın sporcu, teknik ekip ve ailelerden oluşacak yarış ekibini, kar kalınlığının 45 santimetre olduğu Uludağ’a taşımanın tamamen rant olduğu kayak camiasında gündem oldu. Onur SAĞSÖZ 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.