1. HABERLER

  2. EGE

  3. Türkiye’de 2016’nın önemli olayları!
Türkiye’de 2016’nın önemli olayları!

Türkiye’de 2016’nın önemli olayları!

15 Temmuz hain darbe girişimi, kaybettiklerimiz, her defasında ciğerimizi yakan terör saldırıları, ekonomik gelişmeler... İşte 2016 yılından kalan hafızalardan silinmeyecek olaylar... Okuyup, hatırlayınca 2016'ya 'lanet' edecek ve bir daha böyle bir zaman

A+A-
3 OCAK

Halis Toprak hayatını kaybetti
İşadamı Halis Toprak (78), Fransa'nın Nice şehrinde kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.
12 OCAK
Sultanahmet'te bombalı saldırı: 10 can kaybı
Sultanahmet Meydanı'nda IŞİD terör örgütü tarafından turist kafilesine yönelik yapılan canlı bombalı saldırıda 10 kişi öldü 15 kişi de yaralandı.
21 OCAK
Mustafa Koç hayatını kaybetti
Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç geçirdiği kalp krizi nedeniyle 56 yaşında hayatını kaybetti.
22 OCAK
Kamer Genç hayatını kaybetti
Bir süre ABD'de pankreas kanseri tedavisi gördükten sonra Türkiye'ye dönen eski CHP Milletvekili Kamer Genç, tedavi gördüğü İstanbul Gayrettepe'de ki özel bir hastanede hayatını kaybetti.
29 OCAK
Rüzgar çetin'in sebep olduğu kazada 1 polis şehit oldu
ünlü yönetmen Sinan çetin'in oğlu Rüzgar çetin, lüks aracıyla polis otosuna çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ü şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden oldu. Davası bir süre devam eden çetin için verilen tahliye kararı uzun süre tartışıldı.
29 OCAK
Askeri casusluk davasında tüm sanıklara beraat
Askeri casusluk ve şantaj davası, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri sızdırmak suçlamasıyla İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davanın karar duruşması Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Mahkeme Heyeti Başkanı Selçuk Kaya tüm sanıkların beraatine karar verildiğini açıkladı.
2 ŞUB
Sabancı Suikasti failleri 20 yıl sonra yakalandı
Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen operasyonda, yakalanan iki canlı bombadan birinin Sabancı suikasti faili İsmail Akkol olduğu ortaya çıktı.
17 ŞUB
Ankara'da bombalı saldırı
Bomba yüklü araç, Genelkurmay, TBMM ve kuvvet komutanlıklarının yakınında 5 askeri servis aracının geçisi sırasında patlatıldı. Saldırıda 29 kişi öldü, 61 kişi yaralandı
18 ŞUB
Lice'de askeri araca saldırı: 6 Şehit
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleştirildi. PKK'lı hainlerin düzenlediği saldırıda 6 askerimiz şehit oldu.
26 ŞUB
Can Dündar ve Erdem Gül serbest bırakıldı
Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararının ardından, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'den tahliye edildi. Dündar ve Gül, Suriye'deki iç savaşa silah taşıdıkları öne sürülen MİT tırlarına ilişkin haberleri nedeniyle 'casusluk iddiasıyla' tutuklanmışlardı.
5 MART
Zaman Gazetesi'ne kayyum atandı
İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi. Gerekçe, 'Kurumun, paralel devlet yapılanmasına, destek olacak şekilde kullanıldığı' iddiası.
9 MART
2016 Yılının ilk güneş tutulması
2016 yılının ilk güneş tutulması gerçekleşti.Türkiye saatiyle 03.57'de gerçekleşen tutulma, Güneydoğu Asya, Avustralya ve Hint Okyanusu'nun bazı bölgelerinde gözlemlendi.
13 MART
Kızılay'da bombalı saldırı: 38 can kaybı
Ankara'nın kalbi Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 38 kişi öldü, 120'den fazla kişi de yaralandı.
19 MART
İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı: 5 can kaybı
İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir terörist İsrailli turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlattı. Olay yerinde 5 kişi öldü 39 kişi de yaralandı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.