1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. 'Türkiye'nin en iyi gazetesini yapmak için çalışacağız'
'Türkiye'nin en iyi gazetesini yapmak için çalışacağız'

'Türkiye'nin en iyi gazetesini yapmak için çalışacağız'

Halk TV bünyesinde çıkacak gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlenecek Aykut Küçükkaya, "Halk Medya Grubu çatısı altında çıkacak günlük basılı gazeteyi tüm Halk TV ailesi ile birlikte Türkiye'nin en iyi gazetesi yapmak için çalışacağız" diye konuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- Halk TV bünyesinde çıkacak gazetenin genel yayın yönetmenliğini üstlenecek Aykut Küçükkaya, Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu oldu.

Küçükkaya, "Halk Medya Grubu çatısı altında çıkacak günlük basılı gazeteyi tüm Halk TV ailesi ile birlikte Türkiye'nin en iyi gazetesi yapmak için çalışacağız" dedi.

"Temmuz ayından itibaren adım adım ilerleyeceğiz" diyen Küçükkaya şöyle devam etti:

"Adı belli değil. Logomuzu çalışıyoruz. Çıkış tarihimizi çalışıyoruz. Hepsini temmuz ayından itibaren duyurmaya çalışacağız. Ekim ayının içerisinde günlük basılı gazetemizle kamuoyunun karşısına çıkacağız."

Arslan'ın, erken seçim ihtimali sorusu üzerine gazetenin çıkışının erkene alınacağını söyleyen Küçükkaya, "Birkaç ay içerisinde her gün gazete çıkacakmış gibi konuma geleceğiz. Erken seçime göre gerekirse eylül ayı içerisinde gazetemizle kamuoyunun karşısına çıkacağız" dedi.

Dış haberler iki sayfa olacak

Küçükkaya şöyle devam etti:

"Yeni gazetemizde dış haberler sayfamız iki sayfa olacak. Tek sayfa değil iki sayfa yer vereceğiz. Türkiye'de şöyle bir şey var artık. Tembellik var bunu yıkmamız gerekiyor. Gazetemizde sadece sözleri vermekle yetinmeyeceğiz, perde arkasını vereceğiz. Okurumuzun önüne arka planında neler olabilir diye hem uzmanlarına soracağız hem en yetkili kişilere ulaşmaya çalışacağız. Bunu bir gündem maddesi yapacağız. Halk Medya Grubu'nun çatısı altında çıkacak gazetede hep bir adım önde olmaya çalışacağız. O tembelliği yıkacağız. O boşluğu da görüyoruz. Gazetemizin farkındalık yaratarak en etkili gazete olmasına çalışacağız. "

'Ne gelecek başımıza?'

Beyaz TV stüdyolarında YouTube'da canlı yayında yapılan 'cin çıkarma seansı' hakkında konuşan Arslan, "O yasak değil ama biz bu görüntüleri veriyoruz diye bize ceza gelebilir. Cin demeye RTÜK kızıyor, üç harfliler diyeceksiniz diye bir şey vardı. Bu hanımefendi baya cin çıkartıyor. Biz sürekli ceza yiye yine ne hale geliyoruz. Sizin başınıza ne gelecek? Sansür yasası bugün Meclis'te. Sonunda pişman olacakları bir yasa için el kaldıracak Meclis'teki AKP ve MHP'li milletvekilleri. Ne gelecek başımıza ya da sizin başınıza?" dedi.

'Gazeteciliği sonuna kadar yapacağız'

Küçükkaya şu yanıtı verdi:

"Gazeteciliği sonuna kadar yapacağız. Demokratik bir yasa değil şu an yaptıkları. Zaten RTÜK ile televizyonları, Basın İlan Kurumu ile de gazeteler hedef alınmış durumda. Şimdi susturmak için özellikle sosyal medya kaynaklı eleştirileri de susturmak için seçim öncesi çok büyük hazırlık bu. Hapis cezaları da var içinde. Bu yasaya karşı gazetecilik meslek örgütlerinin tepkileri çok iyiydi ama geçti. Bir yıl öncesinden bu yasanın hazırlığını manşet yapmıştım. "

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.