1. HABERLER

  2. EGE

  3. Türkiye'nin en uzun isimli kızı!
Türkiye'nin en uzun isimli kızı!

Türkiye'nin en uzun isimli kızı!

İsmi ve soyadı 43 harfli olan baba, kızına da 43 harften oluşan bir isim koydu.

A+A-

Erzurum Güncel-

Denizli'de ailesi ile birlikte promosyon işleri yapan ve 2011 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi'nden milletvekili adayı olan Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, isim ve soyadının 43 harften oluşmasıyla gündeme gelmişti.

Türkiye'nin en uzun isimli milletvekili adayı olan Nebioğulları, 4 yaşındaki kızına 43 harften oluşan bir isim koydu. 2007 yılının Temmuz ayında doğan kızının da kendisi gibi uzun isimden oluşmasını isteyen Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, yakınlarının da yardımıyla bu isteğini yerine getirdi ve kızına Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları ismini koydu. Kendisi gibi kızının da isim ve soyadındaki harf toplamı 43 olan Nebioğulları, bu konuda kızının en çok okulda sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Babası ve annesi ile birlikte gününün büyük bölümünü işyerinde geçiren 4 yaşındaki Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları, isminin hepsini söylemekte zorlanırken, sayarken bazılarını unutabiliyor ve babasının ikazıyla yeniden tekrarlıyor. Baba Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları, kızının da kendisi gibi uzun isimli olmasından şikayetçi olmadığını belirterek, "Kızımın ismi Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları. İkimizin ismi 86 harften oluşuyor" dedi. Kendisi doğduğunda, babasının arkadaşlarının isim konusunda ısrarcı olduklarını belirten Nebioğulları, "İleride zorluk çekilir diye koyulmaması yönünde de görüşler olmuş. Nüfus memuru da babamın arkadaşıydı ve bu kadar uzun ismin yazılmasının zor olacağını söylemiş. Ama babam 'Benim arkadaşımsan yazmak zorundasın' deyince ismim böyle konuldu ve kimliğe yazıldı" diye konuştu.

Ailelerinde yeni bir çocuk dünyaya geleceği zaman aile fertlerinin toplanıp isim konusunda arayışlara girmeye başladığını söyleyen Nebioğulları, "Biz de genelde bir çocuk olacağı zaman aile efratları toplanır. Herkes isim bulma yarışına girer. En güzel ismi kim bulacak, kim söyleyecek diye tartışılır. Doğumdan bir ay öncesi isim bulma yarışı başlar. En güzel ve manalı isimler aranır. Ablam Erzurum'da öğretmen. Böyle bir çalışmada ablam sınıfta öğrencilere herkesin bir isim söylemesini ister. Kızımın
isimlerinin bazılarını buradan bulduk, bazıları da yurt dışından ithal geldi" diye konuştu.

Kızının okula başladığında isminin uzunluğu sebebiyle zorluk yaşayacağını söyleyen Nebioğulları, "Kızım ismini ve babasının ismini söylerken adım Aybike Güliz Enzel Yağmur Eflinnisa Nebioğulları, babamın ismi Haşim Ahmet Abdulbaki Buğra Bahadır Nebioğulları demesi lazım. Defter neredeyse dolacak" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.