1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Türkiye'nin gündemine gelen O Erzurumlu isim tutuklandı
Türkiye'nin gündemine gelen O Erzurumlu isim tutuklandı

Türkiye'nin gündemine gelen O Erzurumlu isim tutuklandı

Belediye başkanına şalvarı üzerinden hakaret eden İyi Partili tutuklandı

A+A-

Gazete Güncel- Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş'e yönelik hakaret içerikli paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan İyi Partili Mehmet Emin Korkmaz, tutuklandı.

İşte o paylaşım:

Mihalgazi Belediye Başkanı'na yönelik ifadeler nedeni ile tutuklandı - Resim : 1

İYİ Parti Mihalgazi Belediye Başkanı'na yönelik ifadeler için harekete geçti

İYİ Parti üyesi olduğu bilinen ve Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş'e yönelik ifadeleri ile gözaltına alınan M.E.K., kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Eskişehir'de Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş'in giyimi üzerine sosyal medya hesabından tepki çeken ifadeler kullanan "MEKorkmazTR" rumuzlu sosyal medya kullanıcısı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik edici paylaşım" yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

İYİ Parti üyesi olarak da bilinen şahıs hakkında harekete geçildi.

KESİN İHRAÇ TALEBİ

İYİ Parti Genel Sekreteri Osman Ertürk Özel, şahsın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.

Özel, sosyal medya hesabından şahısın kullandığı ifadelere yönelik tepki içeren bir paylaşım yaptı:

Kıyafet tercihleri üzerinden insanları aşağılamaya çalışmak ancak aşağılık insanların yapacağı bir edepsizliktir.

Seçme ve seçilme hakkına büyük bir cumhuriyet kazanımı olarak Atatürk’le birlikte kavuşan Türk kadını, hangi kıyafeti tercih ederse etsin, isterse dünyayı yönetebilir. Görüşümüz ve duruşumuz budur.

Bu hadsiz ifadeleri kullanan şahıs tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir.

Mihalgazi Belediye Başkanı kıymetli Zeynep Güneş’e, maruz kaldığı edepsizlikle ilgili gönülden desteğimizi iletiyoruz.

NE OLMUŞTU?

Şahsın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Belediye Başkanı Güneş'in giyimi üzerine sarf ettiği ifadeler tepki çekmişti.

Bunun üzerine Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olaya müdahil olarak süreci takip edeceklerini ifade etmitşti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.