1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme!

Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme!

Türkiye'nin konuştuğu olayda flaş gelişme! O magandanın 25 yıla kadar hapsi isteniyor...

A+A-

 Erzurum Güncel- İstanbul’da seyir halindeyken tartıştığı Erzurumlu Dadaş Aras’ı 7 yerinden bıçaklayan çakarlı minibüs sürücüsü Muhammed Enes Uysal hakkında 4 ayrı suçtan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama bugün başladı.

DENİZ YUSUFOĞLU/Sabah

 

İstanbul'da çakarlı minibüs sürücüsü Muhammed Enes Uysal seyir halindeyken tartıştığı Dadaş Aras'ı aracının önünü keserek 7 yerinden bıçaklayarak kaçmıştı. Bıçaklanan sürücü Dadaş Aras, olay sırasında çektiği kayıtları polise vererek suç duyurusunda bulunmuştu.Başlatılan soruşturma sonucu şüpheli Uysal, 23 Ağustos'ta Avcılar'da yakalanmış ve çıkarıldığı adli makamlarca "Kasten öldürmeye teşebbüs etme", "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Kara araçlarını alıkoyma" suçlarından tutuklanmıştı.

KAMERA KAYDINA ALDI

Sanık Muhammed Enes Uysal'ın uyarı ışıkları ve ikaz sesleriyle sol şeritte önünde ilerleyen Dadaş Aras'tan yol istediği, Aras'ın yaklaşık 10 saniye sonra orta şeride geçerek şüpheli Uysal'a yol verdiği, ancak Uysal'ın eline megafon alarak Aras'a küfür ettiği iddianameye kaydedilmişti. Uysal'ın aracını Aras'ın aracının önüne kırarak onu durdurduğu, aracından inip yanına giderek kendisini polis olarak tanıtıp kimlik istediği belirtilen iddianamede, Aras'ın kimlik göstermeyerek 155'i aradığı ve şüphelinin hareketlerini cep telefonu ile kayıt altına almıştı.

25 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Aras'ın görüntüleri çektiği sırada Muhammed Enes Uysal'in küfürler ettiği ve tehditler savurduğu duyulmuştu. Bir süre sonra telefon kaydı son bulurken saldırganın, Dadaş Aras'ı 7 yerinden bıçakladığı öğrenilmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Uysal, Avcılarda yakalanmıştı. Emniyete götürülen genç adam, ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmemişti. Uysal, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonunda Uysal hakkında 25 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

 

DADAŞ ARAS ŞİKAYETİNE DEVAM ETTİ

Yargılama bugün Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Tutuklu olan Muhammed Enes Uysal, duruşmaya getirildi. Dadaş Aras'ın da katıldığı duruşmada yeni gelişme yaşandı. Uysal, vermiş olduğu ifadesini tekrar ederek suçsuz olduğunu iddia etti. Dadaş Aras, 'Olay günü trafik yoğun olduğu için sol şeride geçtim. Arkamdan çakarları yanan bir araç yanaşmaya başladı. Bende yol vermek adına sağ şeride geçtiğimde aracını önüme kırdı. Polis olduğunu söyledi. Bana doğru gelirken üzerinde silah görünce başta inandım. Sonrasında polis olmadığını anladığımda kayda başladım. Kayıt sonunda arkam dönükken gelerek bıçak sapladı 7 bıçak darbesi aldım. Yere düştüm vurmaya devam etti. Yaklaşan araca binerek canımı zor kurtardım. Şikâyetçiyim.' Dedi

TUTUKLULUK DEVAM

Davada arar karar olarak adli tıptan yeni bir rapor alınmasına ve tutuklu sanı Uysal'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

“Olaydan dolayı pişmanım”

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Uysal, olay günü iş yerinden çıktığını ve her zamanki güzergahında evine gittiğini söyleyerek, “Müşteki beni solladı. Akabinde işaret yaptı pencereyi açmamı söyledi. Açtığımda bana hakarette bulundu ve durmamı söyledi. Ben de sağ şeride geçip aracımı durdurdum. Müştekinin yanına gittiğimde telefonu ile beni ve aracımı kameraya aldığını gördüm. Benim boğazıma sarıldı. Belinden çıkardığı bıçağı bacağıma dayadı. Ben de onun bana yönelik eylemlerine engel olmak için elinden bıçağı aldım. Daha doğrusu bıçağı bana savururken ellerimle tutarak bıçağı almak durumunda kaldım. Akabinde kendimi korumak için gelişigüzel savurdum. Olay bundan ibarettir. Ben bu olaydan dolayı pişmanım” dedi.

“Cep telefonu ile kaydettiğim görüntülerin kendisine verilmesini istedi”

Müşteki Dadaş Aras ise olay günü seyir halindeyken arkasındaki çakarlı bir aracın ısrarla yol istediğini söyleyerek, “Sanık arabası ile yaklaştı ‘sen kimsin de bana yol vermiyorsun' dedi. Ben ‘sen kimsin' dedim bana polis olduğunu söyledi. Ardından önüme kırdı ve durmak zorunda kaldım. Sanık arabasından inerek yanıma geldi, bel kısmında kabarıklık olduğunu fark ettim. Yine polis olduğunu söyleyerek ehliyetim ve kimliğimi istedi. Akabinde onun silahlı olması sebebiyle bir şey yapabilir düşüncesiyle cep telefonunu çıkararak kamerayı açtım. Sanık kamera açıldıktan sonra polis olduğunu söylememeye başladı. Ben bu süreçte 155 hattını arayarak durumu haber verdim. Sanık beni çekiştirmeye başladı ben de aracımdan indim. Ben arabanın çakarlı kısmını çekmeye başladım polis olmadığını anlamıştım. Bana devamlı olarak sinkaflı küfürler ediyordu. Aracıma doğru döndüğümde sırtıma bıçak sapladı. Kendi kamyonetime yaslandım ve sanık arkadan gelerek beni bıçaklamaya devam etti. Yere düştüm yerdeyken de karnımın sol tarafından bıçaklandım. Bu süreçte kapısı açık olan bir araç fark ettim ve içine girip kapıyı kapadım. Aracın şoförüne 3 tane çocuğum olduğunu ve evli olduğumu söyleyerek beni hastaneye yetiştirmesini istedim. Sanık aracın içinde olduğumu görünce camlara vurdu. Cep telefonu ile kaydettiğim görüntülerin kendisine verilmesini söylüyordu. Aracına bindiğim şoför beni bir kliniğe yetiştirdi. Sanıktan şikayetçiyim” dedi.

Müşteki beyanının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dinlenilmeyen tanıkların dinlenilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Duruşmanın bitmesinin ardından adliye önünde konuşan Dadaş Aras, “Duruşma salonunda söylediği şeylerin hiçbirinin yaşadığımız olay ile ilgisi yok. Psikolojim bozuldu içeride. Adalete güveniyorum gereken cezayı verecekler diye temenni ediyoruz. 3 tane evladım var yetim bırakacaktım. Gereken cezayı alsın ben başka bir şey istemiyorum karşı taraftan. Böyle insanları bırakmasınlar trafiğe” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum