1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Twitter Dosyaları derinleşiyor...
Twitter Dosyaları derinleşiyor...

Twitter Dosyaları derinleşiyor...

Twitter Dosyaları derinleşiyor... Kongre üyesi Biden ile ilgili paylaşımları sildirmek istedi

A+A-

Erzurum Güncel- Elon Musk, Twitter'ı satın almasının ardından dünya gündemini sarsacak bir dizi ifşaatta bulundu. "Twitter Dosyaları" adıyla bilinen ifşaat serinin on beşincisinde, ABD'de "ifade özgürlüğünün" ne boyutlarda olduğunu gözler önüne serildi. Yayımlanan belgelerde eski yöneticilerin yazışmalarına yer verilirken, ABD Kongre üyesi Adam Schiff'in Biden ile ilgili tweetleri sildirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmasının ardından ortaya çıkan pek çok skandalla dünya kamuoyunu derinden sarstı. Twitter Dosyaları adıyla bilinen ifşaat serisinde, ABD ve şirket yönetiminin ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik adımları dikkatleri üzerine çekti. Söz konusu dosyaların 15. bölümünde ABD Başkanı Joe Biden ile ilgili tweetlerin sildirilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Twitter eski yönetiminin yazışmalarını içeren yeni belgeler yayımlandı. Belgelerde Demokrat Partili Kongre üyesinin şirkete yönelik baskısı da gözler önüne serildi. Yazışmalarda, ABD Kongresi'nin tartışmalı üyesi Adam Schiff Twitter yönetimine, ABD Başkanı Biden ile ilgili tweetleri sildirmeye çalıştığı yer alıyor.

ABD gündeminin ilk sıralarında yer alan Twitter dosyalarına yenileri ekleniyor.

Şirketin sahibi ve yöneticisi Elon Musk'ın bağımsız gazeteciler aracılığıyla paylaştığı dosyaların 15'incisi yayımlandı.

TWİTTER YÖNETİMİNE BASKI

Twitter eski yönetiminin yazışmalarını içeren belgelerde, bu kez Demokrat Parti vekili Adam Schiff'in, Twitter yönetimine baskısına yer verildi.

Dosyada, Schiff'in eski ABD Başkanı Trump'ın kendi sayfasından yayınladığı başkalarına ait tweetleri hedef alması dikkat çekiyor.

Schiff'in eski Twitter yönetimine, Demokrat Parti ve Başkan Biden ile ilgili esprili paylaşımları sildirmeye çalıştığına yer veriliyor.

Twitter yönetiminin ise tweetleri mizah içerdiği gerekçesiyle kaldırmayı reddettiği görülüyor.

Schiff'in baskıları sonucu, Trump hakkındaki azil davasına ilişkin makaleleri bulunan New York Post yazarının hesabının kapatıldığı da belirlendi.

TRT Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.