1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Twitter'da yeni dönem risk mi oluşturuyor? Bu tehlikeye dikkat!
Twitter'da yeni dönem risk mi oluşturuyor? Bu tehlikeye dikkat!

Twitter'da yeni dönem risk mi oluşturuyor? Bu tehlikeye dikkat!

Dünya genelinde 2022 yılının Aralık ayından bu yana kullanımda olan Twitter Blue aboneliği Türkiye’de mart ayında aktif hale geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Ayda belli ücret karşılığında hesabın onaylanarak mavi tık almasını sağlayan ve tweet düzenleme gibi birçok özelliği aktif hale getiren Blue aboneliği, aynı zamanda güvenlik açığı riski de oluşturuyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şevval Aydoğan'ın haberine göre, Twitter tarafından onaylanmış 'mavi tikli' hesap ile Blue aboneliği ile mavi tik olan hesabın farkını bilmeyenler için bu durum dolandırılma riskini de ortaya çıkarıyor. Geçen günlerde Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın ismi kullanılarak açılan sahte hesapla okulların tatil edildiğinin duyurulmasının ardından valilikten gelen açıklamayla paylaşımın fotomontajla yapıldığı belirtildi.

‘ARTIK GÜVENİLİR DEĞİL’

Alternatif Bilişim Derneği Başkanı avukat Faruk Çayır, mavi tikin ücretli hale gelmesinin güvenilirlik ve doğrulanabilirlik açısından doğru olmadığını belirtti.

Mavi tikin reklam aracına dönüştüğünün altını çizen Çayır, “Başka kişiler mavi tik üzerinden hesap açıp sizden para isteyebilir, kandırabilir. Bu durum daha önce de söz konusuydu ama mavi tikin paralı olmasından sonra insanların güvenilirliği görme ihtimali değişmiş oldu. Hesabın güvenilir olup olmadığı açılma tarihine, kişisel bilgilere ve kişinin konuşma diline bakarak kontrol edilmeli” ifadelerini kullandı.

Abonelik ücreti ABD’de aylık 8 dolardan olan hizmet Türkiye’de 209 TL olarak açıklandı. Yıllık olarak alınmak istenirse 2 bin 199 TL’ye kadar çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.