1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Üç Kümbetler'de son yıkım
Üç Kümbetler'de son yıkım

Üç Kümbetler'de son yıkım

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler proje alanı içerisinde son bina da yıkıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Hukuk süreciyle ilgili olarak kalan son binanın yıkıldığını belirten Ali Korkut, "Üç Kümbetler bir süredir şantiye görünümündedir. Proje yürüyor. Gerekçeli kararı beklenen binamız vardı onu da yıktık, kurtulduk" dedi. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un önceliği arasında yer alan Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi alanında kalan son bina da yıkılarak alan temizlendi. Proje toplam alanı 150 bin metrekare olan Üç Kümbetlerde alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Alanda Eski Erzurum Konakları restorasyonu sürüyor. Yine Recep Akdağ caddesi altında Vali Hafızpaşa okul binasıda inşa halinde. Belediye Başkanı Ali Korkut, 33 ada, 559 parselde 720 binanın kamulaştırmasının yapıldığını hatırlattı. Kamulaştırma bedeli ise yaklaşık 100 milyon lira. Projeye KUDAKA katkısı ise 19,3 milyon lira. Başkan Korkut, tamamına yakınının rıza pazar usulü gerçekleşen kamulaştırmalarda yüzde 5 civarında anlaşılamayan vatandaşlar ile nesepsizlerle ilgili hukuki sürecin çok zaman aldığını hatırlatarak "Vatandaşlarımızla anlaşarak evlerini kamulaştırdık. Ancak yüzde 5 civarında insanımız teklifimizi kabul etmedi. Mahkeme yoluyla anlaştık. Yine nesepsizler yüzde 5 civarındaydı, onlarla ilgili hukuki süreç uzun sürüyor. İşlemler ve askı süreleri. Şükür son binayı da yıktık, alanı temizledik. Binalar inşa alanında olmadığı için işleri engellemiyordu. Proje uygulaması devam ediyor" şeklinde konuştu.
Üç Kümbetler Projesi ile gün yüzüne çok sayıda tarihi değer çıkıyor. Bunlar arasında tarihi Erzurum Konakları da bulunuyor. Kültür adasında şu eserler proje sonrası güneş gibi doğacaklar;
"Üç Kümbetler, Kare Kümbet, Emir Saltuk Kümbeti, Üç Kümbet Anonim kümbeti, Mehdi Abbas Türbesi, Rabia Hatun (Rabia Ana) Türbesi, Emir Şeyh Camii, Gürcü Mehmet Paşa Camii, Emir Şeyh Türbesi, Saray Hamamı, Emir Şeyh Cami yanında Çeşme ile birlikte Erzurum Konakları"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.