1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Uğur: 'Bu reyting sistemi tamamen değişmeli'
Uğur: 'Bu reyting sistemi tamamen değişmeli'

Uğur: 'Bu reyting sistemi tamamen değişmeli'

Türkiye Gazetesi’nin bugün manşetten duyurduğu “Reyting Yalanı” başlıklı haber Medya Kritik Programı’nda tartışıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek’in yaptığı araştırmanın çok önemli olduğunu belirten Fuat Uğur, kendisinin reyting tartışmasını Türkiye’de başlatan ilk 3 isimden biri olduğunu söyledi. Deneklerin seçimindeki kriterlerin hatalarla dolu olduğunu kaydeden Uğur, “Yani ben istersem, öyle denekler seçerim ki, x kanalını hep birinci çıkartırım” dedi. Reytinglerle halkın izleme alışkanlıklarının değiştirilmeye çalışıldığını kaydeden Uğur, şunları söyledi:

“Ben TGRT’nin değişik programlarına konuk oluyorum, yayınlara çıkıyorum. Türkiye’nin dört bir yanından eskiden tanığım insanlar arıyor, ‘Seni gördük’ diyorlar. Müthiş bir geri dönüş alıyorum. Ayrıca TGRT Haber olarak sosyal medya uygulaması başlattık. İnsanlar bize ulaşıyor. 10 dakikada ‘TT’ oluyoruz. Ama bunlar reytinglere yansımıyor. Bakın Fatih Selek demişti, ‘Reyting milli güvenlik meselesi’. Tamamen doğru. Halkın izleme alışkanlıklarını planlı ve bilinçli olarak değiştirmeye çalışıyorlar. Bu reyting sisteminin tamamen değişmesi lazım.”

Gazeteci Yazar Cem Küçük, reytingleri yüksek gösterilen bazı evlilik programlarının milli ve manevi değerlerimiz açısından inanılmaz tehlikeli olduğunu söyledi. Aynı kişilerin birçok programa çıktığını belirten Cem Küçük, “Tamamı kurgu olan bu programların evlilik programı mı fuhuş programı mı ne olduğu belli değil. Bunu sunanların da bunu reyting için yapmaları benim midemi bulandırıyor. Yeni bir KHK ile bunlar kaldırılacak” dedi.   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.