1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Ukrayna-Rusya savaşında son durum
Ukrayna-Rusya savaşında son durum

Ukrayna-Rusya savaşında son durum

Ukrayna-Rusya savaşında son durum: Çatışmalar birçok kentte sürüyor!

A+A-

Erzurum Güncel-  Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar birçok kentte devam ediyor. Rus ordusunun başkent Kiev'e ilerleyişi sürerken dün gece de birçok kez şehir merkezinden bomba sesleri yükseldi. Gelen bilgilere göre Rusya'nın, Suriye'den bine yakın "gönüllü asker" toplandığı öğrenildi. İngiliz istihbaratı ise Rusların ilerleyişinin durduğunu iddia etti. 

ÖNEMLİ GELİŞMELER

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 23'üncü güne girildi. Diplomatik çözüm girişimlerinden bugüne kadar sonuç çıkmazken, çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. Rus birlikleri başkent Kiev'e ilerlerken, çatışmalar ve bombardımanlar gece boyu sürdü. Sıcak bölgeden gelen bilgilere göre Rusya'nın, Kiev ve Harkov'daki yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarda yangınlar çıktı ve iki kişi hayatını kaybetti. Ukrayna tarafından yapılan bir açıklamada ise, Rusya'nın, Suriye'den yüzlerce asker topladığı belirtildi. Öte yandan İngiltere'den gelen bir açıklamada ise Rusların ilerleyişinin büyük bir ölçüde durduğu belirtildi.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

08.32

LVİV'DE PATLAMA SESLERİ DUYULDU

Rusya'nın işgal operasyonuna devam etti Ukrayna'nın Lviv kentinde patlama sesleri duyuldu. Ülkenin başlıca kentlerinden olan Lviv, çatışmaların yaşandığı başkent Kiev'e yaklaşık 470 km, Polonya sınırına ise sadece 60 km mesafede bulunuyor.

Ukraine 24 TV kanalı, mesajlaşma uygulaması Telegram aracılığıyla Lviv'de en az üç kez patlama sesi duyulduğunu bildirdi. Yayınlanan kısa videoda gökyüzünde dumanların yükseldiği görülüyor.

07.50

"RUSLARIN İLERLEYİŞİ DURDU"

İngiliz askeri istihbaratı "Ukrayna direnişi sağlam, Rus ilerleyişi büyük oranda durdu" açıklamasını yaptı. İngiltere Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında da Rus kuvvetlerinin ağır kayıplar verdiği ve son günlerde minimum ilerleme kaydettiği ileri sürüldü. Açıklamada, "Tüm büyük şehirler dahil olmak üzere toprakların büyük kısmı Ukrayna'nın elinde" ifadesi kullanıldı.

03.33

UKRAYNA: RUSYA, SURİYE'DEN BİNE YAKIN ASKER TOPLADI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, savaş sırasında oldukça büyük kayıp yaşayan Rus ordusunun, yabancı paralı askerleri aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı, personel kaybını yabancılar pahasına telafi etmek için önlemler almaya devam ediyor. Mevcut bilgilere göre, Rus işgalciler, Beşşar Esed ve Hizbullah'ın sözde ordusundan bine yakın gönüllüyü çoktan topladı."

Açıklamada, "Aynı zamanda, mevcut bilgilere göre, bu militanlar Ukrayna topraklarındaki çatışmalara katılmayı değil, Avrupa ülkelerine ulaşmak için iş gezilerini fırsat olarak kullanmayı amaçlıyorlar." ifadesi kullanıldı. (AA)

03.15

ZELENSKİY'DEN PARALI ASKERLERE UYARI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkesinde savaşı başlatan Rusya'nın ordusuna katılmak isteyen paralı askerleri uyararak, "Herkesi, Ukrayna topraklarında işgalcilere katılmaya çalışacak herkesi uyarıyorum. Bu hayatının en kötü kararı olacak. Uzun ömür, size kısaca teklif edilen paradan daha iyidir." dedi.

03.00

UKRAYNA ASKERİ, ÇATIŞMA ANINI GÖRÜNTÜLERKEN VURULDU

Ukrayna'nın Rusya'ya direnişi sürerken, cepheden çeşitli görüntüler de gelmeye devam ediyor. Bu videolardan birinde, Rus askerleri tarafından hedef alınan bir Ukrayna askeri kamerasıyla çatışma anını görüntülerken Rus mermilerinin hedefi oldu.

ejrt

00.10

RUSYA'NIN SALDIRILARI SONRASI YANGIN ÇIKTI: 2 ÖLÜ

Rusya, Ukrayna'daki yerleşim birimlerine roket ve füze saldırılarını sürdürüyor. Başkent Kiev ve Harkov'u hedef alan saldırılar sonrası 2 kentte çıkan yangınlarda iki kişi hayatını kaybetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.