1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Ukrayna tarihinin en büyük sınavında!
Ukrayna tarihinin en büyük sınavında!

Ukrayna tarihinin en büyük sınavında!

Savaşın 5. gününe girilirken Ukrayna'nın direnişi devam ediyor. Ukrayna batıdan aldığı destekle doğudaki Rusları püskürtmeye çalışıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Savaşın 4. gününde hızlanan müzakere adımları sıcak teması azaltmadı. Dünya peş peşe Rusya'ya yaptırımlarını açıklarken Rusya'da Kiev'i etkisini altına almaya çalışıyor. Son olarak Kiev'e ilerlediği görülen Rus birliklerinin 5 kilometrelik uzunluğu uydudan görüntülendi. İşte Batı-Doğu arasında kalan Ukrayna'daki son durum...

Rusya Devlet Başkanı Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emri sonrasında dünya sıcak gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor. Savaşın 4. gününde ana gündem müzakere görüşmeleri oldu. Ancak bu gelişmeler Ukrayna sınırları içinde yaşanan çatışmaları durduramadı. Zelenski bu görüşmelerden çok umutlu olmadığını belirtti. Öte yandan birçok devlette Ukrayna'ya destek vereceğini açıkladı. Ukrayna bu desteklerle ayakta durmaya çalışırken büyük bir Rus ordusunun Kiev'e yaklaştığı haberleri ajanslarca duyuruldu.

FMoQVF4WUAQUUDe

KİEV DESTEKLE ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna ordusuna gönderilecek silah, mühimmat ve yakıtın yolda olduğunu söyledi. Avrupa'nın Ukrayna'ya destek haberinin geldiği sırada Reuters uydudan büyük bir Rus ordusunun Kiev'e yaklaştığını duyurdu.

MAXAR GÖRÜNTÜLEDİ

ABD merkezli uydu görüntüleme şirketi Maxar, elde ettikleri uydu görüntülerinde, aralarında tankların da olduğu büyük bir Rus kara kuvvetleri konvoyunun, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştığının görüldüğünü duyurdu.

Kiev'in 64 kilometre uzağında kaydedilen görüntülerde, konvoyun Ivankiv şehrinin kuzeydoğusunda olduğu ifade edilen açıklamada, konvoyun içinde, yakıt ve lojistik araçlarının yanı sıra, tanklar, zırhlı muharebe araçları ve topçu araçlarının olduğu aktarıldı

Uzaydan görüntülenen 5 kilometrelik konvoyda Çeçenistan 'lideri' Kadirov’a bağlı özel kuvvet birliklerinin de olduğu iddia edildi.

FMoQVFbXMAwVjCR

AB DESTEKLERİ TEK TEK AÇIKLIYOR

Son olarak, Avrupa Birliği Ukrayna ordusuna 500 milyon avro değerinde silah ve askeri ekipman yardımı yapacağını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.