1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Ukrayna ve Rusya müzakeresinin ilk turu sona erdi!
Ukrayna ve Rusya müzakeresinin ilk turu sona erdi!

Ukrayna ve Rusya müzakeresinin ilk turu sona erdi!

Dünyanın merakla izlediği görüşme 6 saat sürdü. Kritik müzakerenin ardından Rusya'dan, "Önümüzdeki günlerde ikinci görüşme olacak" açıklaması yapıldı. Ukrayna da müzakerelerdeki talebini duyurdu

A+A-

Erzurum Güncel- Ukrayna-Rusya savaşında 5. gününde, Rusya ve Ukrayna arasında yapılan görüşmeye ilişkin olarak Kremlin, “Rusya ve Ukrayna delegasyonu müzakerelere ilişkin talep ve pozisyonlarını açıklamayacak. Müzakereler sessizce ilerleyecek” ifadelerini kullanmıştı. Tarihi görüşmeye ilişkin Ukrayna'dan da açıklama geldi.

İşte tüm dünyanın anbean takip ettiği Ukrayna-Rusya görüşmelerine dair son dakika haberleri...

SON DAKİKA | TARİHİ GÖRÜŞME SONA ERDİ

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmesi 13.15'te başladı. Ukrayna heyetinde Halkın Hizmetkarı Partisi Grup Başkanı, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Podolyak, Ukrayna’nın Üçlü Temas Grubu heyeti Başkanı birinci yardımcısı Andrii Kostin, Ukrayna milletvekili Rustem Umerov, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Mykola Tochytskyi yer aldı. Rus haber ajansının duyurduğu habere göre görüşme saat 19.00 sıralarında sona erdi. Rus yetkili, "Önümüzdeki günlerde ikinci görüşme olacak" dedi. Ukrayna ise görüşme sonrasında Rusya ile 'belirli kararlara' varıldığını aktardı.

görüşme

"TALEP VE POZİSYONLAR AÇIKLANMAYACAK, MÜZAKERELER SESSİZCE İLERLEYECEK"

Toplantı öncesinde Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov basına yaptığı açıklamada, Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında başlayan müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Müzakerelerin dün başlamamasından dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen Peskov, “Biliyorsunuz ki heyetimiz orada uzun süredir bekliyor. Müzakereler, Belarus’ta gece de başlayabilirdi. Ancak Ukrayna müzakere masasına şimdi geldi” dedi. Ukrayna ve Rus taraflarının müzakere sürecine ilişkin bir bilgi açıklamayacağını belirten Peskov, “Rusya ve Ukrayna delegasyonu müzakerelere ilişkin talep ve pozisyonlarını açıklamayacak. Müzakereler sessizce ilerleyecek” diye konuştu.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Ofisi'nden yapılan açıklamada, Kiev'in Kırım ve Donbass da dahil olmak üzere Ukrayna'daki tüm Rus birliklerinin geri çekilmesini talep ettiği belirtildi.

ZELENSKİY: ÖN KOŞULSUZ GÖRÜŞME KONUSUNDA ANLAŞTIK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy; Rus heyetiyle Belarus sınırında, ön koşulsuz görüşme yapılacağını duyurmuştu.

Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile yaptığı görüşme hakkında bilgi vermişti.

3

Zelenskiy, "Ukrayna heyetinin, Ukrayna-Belarus sınırındaki Pripyat ırmağı bölgesinde Rus heyetiyle ön koşulsuz olarak görüşme konusunda anlaştık" demişti.

Lukaşenko'nun Belarus'ta Ukrayna heyetinin güvenliğine ilişkin garanti verdiğini belirten Zelenskiy, şunları kaydetmişti:

"Lukaşenko, Ukrayna heyetinin seyahat, müzakere ve dönüşleri esnasında Belarus topraklarındaki bütün uçak, helikopter ve roketlerin yerde kalması konusunda sorumluluğu üstlendi."

MYNET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.