1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ÜNİLİG'in sultanı Atılım, 'Efe'si Erciyes
ÜNİLİG'in sultanı Atılım, 'Efe'si Erciyes

ÜNİLİG'in sultanı Atılım, 'Efe'si Erciyes

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve ETÜ’nün ev sahipliğinde yapılan Kar voleybolu şampiyonlar belli oldu. Kızlarda atılım, erkeklerde Erciyes Üniversitesi ipi göğüsledi. Atatürk Üniversites erkeklerde üçüncü oldu.

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve ETÜ’nün ev sahipliğinde yapılan  Kar voleybolu branşında şampiyon belli oldu

Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 tesislerinde yapılan kar voleybolu renkli görüntülere sahne oldu.  Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) ev sahipliğinde yapılan Kış Spor Oyunları kar voleybolu branşında madalya ve kupalar sahiplerini buldu.

Toplam 22 takım katıldı

Üniversiteler Arası  (ÜNİLİG)  Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200 A.Ş.’nin tesislerinde yapılırken,  Nefes kesen müsabakalara 11 erkek, 11 kadın takım şampiyon olabilmek için kıyasıya yarıştı.

Erkeklerde şampiyon Erciyes

ÜNİLİG kar voleybolunda Erkeklerde Erciyes Üniversitesi şampiyon oldu. Beykoz Üniversitesi gümüş kupayı kazandı. Atatürk Üniversitesi ise üçüncülüğü elde ederek bronz kupayı müzesine gördü.

Kızların şampiyonu Atılım

Üniversiteli sultanlar kar voleybolunda  hünerlerini sergilerken Atılım Üniversitesi Türkiye şampiyonu oldu. Kızlarda ikincilik kupası Başkent Üniversitesi’ne gitti.Kırıkkale Üniversitesi ise üçüncü olarak bronz kupanın sahibi oldu.  Final müsabakalarını Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay da takip etti.

Kupa ve madalyalar sahiplerini buldu

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, kış sporlarına olan katılımın yüksek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını  söyledi.

Prof. Dr. Günay, "Sadece kış sporları değil, tekvando şampiyonasını Erzurum Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirdik. Bunun dışında judo şampiyonasını da burada yaptık. Bu zamana kadar en yoğun katılımlı organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 71 üniversiteden 689 sporcumuz katılıyor. Mili sporcuların katılımı da oldukça yüksek. İtalya'da 2025'te Dünya Üniversiteler Kış Oyunları var. Oraya katılacak mili takım sporcularımızla ilgili özel çalışmalarımız var. Hem sayı hem de kalite olarak organizasyona katılım yüksek düzeyde. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Ödül töreninde ilk üçte yer alan kadın ve erkek takımlar kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Şampiyonaya ev sahipliği yapan ETÜ ise madalya şansını kıl payı kaçırdı.

Nurullah Pala/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.