1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Ünlü Rus Milyarderin Bodrum Planı! Yatıyla Geldi, Otel Odasından Çıkmadı...
Ünlü Rus Milyarderin Bodrum Planı! Yatıyla Geldi, Otel Odasından Çıkmadı...

Ünlü Rus Milyarderin Bodrum Planı! Yatıyla Geldi, Otel Odasından Çıkmadı...

Rus oligark Roman Abramoviç'in 163,5 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki 1,2 milyar dolarlık yatı 'Eclipse', önceki gün Marmaris açıklarında görüntülendi.

A+A-

Erzurum Güncel- İngiliz hükümetinin el koyduğu, Chelsea Futbol Kulübü'nün eski sahibi, Rus oligark Roman Abramoviç'in 163,5 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki 1,2 milyar dolarlık yatı 'Eclipse', önceki gün Marmaris açıklarında görüntülendi. Ünlü iş adamının Bodrum’da otel baktığı öğrenildi.

Geçen yıl yine kamuoyunda Abramoviç’in İstanbul Boğazı’nda bulunan Feyyaz Toker Yalısı’nın kiraladığı iddia edilmişti. Ekonomi gazetesinin haberine göre Abramoviç, Ahmet Okumuş’un sahip olduğu yalıya yaklaşık 50 bin dolar kiralama bedeli ödedi.

ROMAN ABRAMOVİÇ KİMDİR

Sabah'ın haberine göre Rus milyarder Roman Abramoviç, kamuoyunda yaygın olarak İngiliz futbol kulübü Chelsea’nın eski sahibi olarak biliniyor. Abramoviç, 2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar Amerikan doları olarak tahmin edilen servetiyle, İsrail'in en zengin ikinci, Rusya'nın en zengin on birinci ve Portekiz'in en zengin birinci kişisi oldu.

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'yı işgal hareketine başlaması sonucu birçok Rus iş insanının Avrupa'daki faaliyetleri sonlandırıldı. İngiliz futbol takımı Chelsea'nın sahibi Roman Abramovic, ülkeye girişi yasaklanmadan önce yönetimi divan kuruluna devrederek kulübü satışa çıkardığını açıklamıştı.

MAL VARLIĞI

Roman Abramovic, 'Eclipse' (165 m) adında dünyanın en büyük yatına sahip. 'The Bandit' adlı 30 kişilik yemek salonu, lavaboları, altın kaplamalı mutfağı olan Boeing 767 jeti bulunuyor. Ayrıca iki adet helikoptere sahip.

Başta 'Maybach' limuzin olmak üzere hepsi zırhlı olan otomobil filosuna sahip olmasının yanı sıra Londra'da Eaton Meydanı'nda 6 katlı bir evi var. Ayrıca Moskova, Cote d'Azur, İspanya ve İsrail gibi ülkelerde çok sayıda mülkleri var.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.