
Üsküdar Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu! Başkan Sinem Dedetaş gözaltına alındı
Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni operasyon düzenlenirken, Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
Gazete Güncel- Üsküdar Belediyesi’nde Dev Yolsuzluk Operasyonu: Sinem Dedetaş Dâhil 6 Kişi Gözaltında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı usulsüzlük ve rüşvet soruşturması kapsamında Üsküdar Belediyesi’ne yönelik eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Şafak vakti düzenlenen baskınlarda, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın da aralarında bulunduğu toplam 6 üst düzey yetkili ve şüpheli gözaltına alındı.
Emniyet birimlerinin belediye binasında ve belirlenen adreslerde başlattığı arama ile dijital materyallere el koyma işlemleri sürerken, Başsavcılıktan konuya ilişkin çarpıcı iddialar içeren bir açıklama geldi.
Kriptolu İletişim ve Paravan Sözleşmeler
Başsavcılık tarafından hazırlanan sevk ve suçlama evrakında, usulsüzlüklerin merkezinde belediyenin iştirak şirketi olan Kent A.Ş.'nin yer aldığı öne sürüldü. İddianameye yansıyan detaylara göre;
-
1 Milyar TL'lik Hayali Danışmanlık: Kent A.Ş. üzerinden çeşitli müteahhitlik ve inşaat firmalarıyla gerçekte hiçbir hizmet karşılığı olmayan, toplam tutarı 1 milyar lirayı aşan paravan danışmanlık sözleşmeleri imzalandığı tespit edildi.
-
Kriptolu Ağ Üzerinden Ruhsat Takibi: İmar ve ruhsat süreçlerinin yasal prosedürlerin dışına çıkarılarak, sadece örgütlü yapının erişebildiği özel şifreli (kriptolu) haberleşme uygulamaları üzerinden koordine edildiği iddia edildi.
-
Elden Dolar Lojistiği: Bölgedeki bazı dev gayrimenkul ve altyapı projelerinde ruhsat onayları karşılığında talep edilen yüksek miktardaki rüşvetlerin, nakit dolar olarak elden tahsil edildiği ileri sürüldü.
Soruşturma Derinleşiyor
Gözaltına alınan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve diğer 5 şüpheli, sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne götürüldü.
Başsavcılık kaynakları, mali suçları araştırma uzmanlarının Kent A.Ş.’ye ait geçmişe dönük tüm hesap hareketlerini incelemeye aldığını ve operasyonun yeni dalgalarla genişleyebileceğini bildirdi. Konuyla ilgili belediye cephesinden ya da avukatlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.





HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.