1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Üst düzey 7 PKK'lı öldürüldü!
Üst düzey 7 PKK'lı öldürüldü!

Üst düzey 7 PKK'lı öldürüldü!

bin asker Kuzey Irak’ta 8 bini de sıfır noktasında! Sınırötesi bombardımanında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu Yücel Halis’in de bulunduğu üst düzey 7 yöneticinin öldürüldüğü iddia edildi.

A+A-

Erzurum Güncel-

TSK: operasyonların büyük bölümü yurt içinde

Genelkurmay, yaptığı operasyon açıklamasının ‘yanlış yorumlandığı’nı belirterek, harekatın böyük bir bölümünün yurt içinde sürdürüldüğünü açıkladı. Sınır ötesine ise TSK’nın en seçkin birliklerinden olan bordo berelilerle jandarma özel harekat timlerinden oluşan 2 bin askerin geçtiği öğrenildi

24 şehidin verildiği Hakkari çukurca saldırısının ardından TSK önceki gün bir açıklama yapmış ve “Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam 5 ayrı bölgede komando, JöH ve özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır” demişti. Dün Genelkurmay’dan bir açıklama daha geldi. “Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür” diye başlayan açıklamada, operasyonların büyük bölümünün ağırlıklı olarak çukurca bölgesinde sürdürüldüğünü, sınır ötesindeki Irak’ın kuzeyinde ise birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edildiği söylendi.

40 metrelik halatlarla sızdılar

TSK’nın operasyonlarına katıldığı belirtilen yaklaşık 10 bin askerin 2 bininin sınır ötesinde 4-5 km içeride olduğu öğrenildi. Sınırı karadan geçen komandoların farklı noktalarda, teröristlerle sıcak temas sağladığı belirtildi. Harekatta, komandolara, F-16 ve F-4’ler ise havadan destek sağlıyor. Yurt içinde PKK’lıların yoğun olarak tespit edildiği bölgeler, Kobra helikopterler tarafından da vuruluyor. Operasyonda, insansız hava araçları da aktif olarak kullanılıyor. Sınır ötesinde ise stratejik bölgelere Sikorsky helikopterlerden sarkıtılan 40 metrelik halatlarla iniş yaptıkları öğrenilen özel Kuvvetlere bağlı “Bordo Bereliler” ve JöH (Jandarma özel Harekat), TSK’nın seçkin birlikleri arasında yer alıyor.

Zırhlılar sınıra ‘jammer’larla gidiyor

Irak sınırının sıfır noktasındaki Şemdinli ve çukurca’da resmi kuruluşların önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı, yerleşim birimlerinde önlemler en üst seviyeye çıkartıldı. özellikle polis lojmanları, kaymakamlık ve resmi kurumların önüne zırhlı araçlar çekilerek, nöbetçi sayıları iki katına çıkarıldı. Bazı yerlerde askeri personelin bulunduğu lojmanlar boşaltıldı. çukurca’da gece boyunca uçak sesleri duyuldu. Operasyonların sürdüğü Kazan Vadisi ile Işıklı bölgelerine sivillerin girmesine izin verilmiyor. Sınıra sevkıyat bu kez uzun konvoy halinde değil, az sayıda araçlarla sinyal bozucu jammerler kullanılarak yapılıyor.

Havada uçak ve helikopter eksik olmuyor. Stratejik noktalara helikopterlerle komando timleri indiriliyor. Hakkari’nin, hem Irak hem İran’a sınır ilçesi Şemdinli’de de operasyon yoğunluğu dikkati çekiyor. Şemdili’nin sınırdaki Derecik, Aktütün ve Tekeli kesimlerinde takviye edilen birlikler de terör inlerini karış karış tarıyor.

Zap’tan dumanlar yükseliyor

Sınırın Irak tarafında savaş uçaklarının bombaladığı, topçu atışıyla dövülen Zap Vadisi’nden dumanlar yükseliyor. Haftanin ve Metina ile çukurca ilçesinin karşısında bulunan Zap vadisindeki PKK kampları, savaş uçaklarının bombardımanı ve top atışlarıyla dövülüyor. PKK’nın Kandil’den sonra en önemli kamplarının bulunduğu ve Türkiye’ye geçiş alanı olarak kullandığı Zap Vadisi, harekatta stratejik hedeflerin başında geliyor. Bu kesimde operasyon giderek yoğunluk kazanıyor.1990’lı yıllarda Irak ile yapılan sınır anlaşması kapsamında Kuzey Irak’ın Begova, Kanimasi, Şeladize, Amediye ve Bamerni havalanına konuşlanan zırhlı birliklerde de hareketlilik gözleniyor.

Hakkari sorumlusu öldü

PKK’ya ait bir internet sitesi savaş uçaklarının sınır ötesi bombardımanında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu Yücel Halis’in de bulunduğu üst düzey 3 yöneticinin öldüğünü duyurdu. Alişer Koçgiri kod adlı Halis’in eski çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis’in yeğeni olduğu belirtildi. Halis, Dağlıca’da kaçırılan 8 askeri, DTP’li vekillere teslim etmişti.

İnternet sitesindeki haberde 10 Ekim günü Hakurk ve Hinere kesimine yapılan bombardımanda örgütün önemli isimlerinden ’Cudi’ kod adlı Rüstem Osman, ’çiçek Kıçi’ kod adlı Guhar çekirge, ’ Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis’inde aralarında bulunduğu 7 PKK’lının öldüğü yer aldı.
Hava harekatında öldürülen Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis’in eski çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis’in yeğeni olduğu belirtildi. PKK’nın Hakkari bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Halis, Hakkari Dağlıca’da 12 askerin şehit saldırı sırasında kaçırılan 8 askeri, Kuzey Irak’a giden Demokrat Toplum Partisi (DTP) Milletvekillerine tutanakla teslim etmişti.

ESKİ BAKANIN YEĞENİ çIKTI

Alişer Koçgiri kod adlı Halis’in eski çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis’in yeğeni olduğu belirtildi. Halis, Dağlıca’da kaçırılan 8 askeri, DTP’li vekillere teslim etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.