1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Vali Çiftçi açıkladı: Turizm Başkenti Erzurum'da hazırlıklar başladı
Vali Çiftçi açıkladı: Turizm Başkenti Erzurum'da hazırlıklar başladı

Vali Çiftçi açıkladı: Turizm Başkenti Erzurum'da hazırlıklar başladı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 2025 Yılı Turizm Başkenti seçilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da devlet liderlerini davet ettiği Erzurum’da düğmeye basıldı. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, etkinlikler için saha çalışmalarının başladığını duyurdu

A+A-

Erzurum Güncel- Binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapan ve yılın büyük bölümünde beyaza bürünen Erzurum’un,  Özbekistan’ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleşen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı’nda ‘2025 EİT Turizm Başkenti’ olduğu duyurulmuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı haber ardından gözler Erzurum’a çevrildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda ülke liderlerini medeniyetler kavşağı dediği Erzurum’a şu sözlerle davet etmişti; “Toplantıda Erzurum’un Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 2025 Yılı Turizm Başkenti seçilmesine verdiğiniz destek dolayısıyla teşekkür ediyorum. Sizleri de bu vesileyle medeniyetler kavşağı Erzurum’umuza davet ediyorum.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderleri Erzurum’a davet etmesi şehirde heyecan uyandırmıştı.

Harekete geçildi

Kış turizmiyle öne çıkan, birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip Erzurum’da ise çalışmalar için harekete geçildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yapılacak etkinlikler için saha çalışmalarının başladığını belirterek, çeşitli temaslarda bulunduklarını kaydetti. Şubat ayı başında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısının Erzurum’a geleceğini söyleyen Vali Çiftçi,  planlanan etkinlik ve çalışmalarla ilgili bir sunum yapacakları bilgisini paylaştı. Konya, Bursa ve Kastamonu’da benzer etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Vali Çiftçi, bu illerle temas halinde olduklarını ve tecrübelerinden faydalanacaklarını paylaşarak, hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Vali Çiftçi, “Erzurum 2025 yılı Turizm Başkenti olarak ilan edildi. Önümüzdeki yıl bununla ilgili geniş çaplı organizasyonlar olacak. Karar Resmi Gazete’de yayımlanır yayımlanmaz hazırlıklarımıza başladık. Bununla ilgili geçmişte Konya’da, Bursa’da, Kastamonu’da benzer etkinlikler düzenlemişti. Oralarda neler yapılmış, ne tür etkinlikler düzenlemiş öğrenebilmek için çeşitli temaslarda bulunduk. Geçtiğimiz günlerde Vali Yardımcımız ve Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreteri Konya’ya bir çalışma ziyareti düzenlediler. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Daha önceden yapılan etkinlikler neler ise burada da benzerleri yapılacağı için biz onların tecrübelerini baştan edinelim. Ona göre kendimize bir yol haritası belirleyelim diye çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bakan Yardımcımız Şubat aylarının başında Erzurum’a gelecek. Burada bu konu enine boyuna masaya yatırılacak ve bir yol haritası belirlenecek.  Toplantıya hazırlık olsun diye bugün Vali Yardımcımızın başkanlığında önceden yapılan hazırlıklar masaya yatırılacak. 2025 yılında yapılması planlanan etkinliklerle ilgili Valilik olarak tekliflerimizi Bakan Yardımcımızın başkanlık edeceği toplantıda kendisine arz edeceğiz” ifadelerine yer verdi.  

 

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.