1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Vali Çiftçi buz kesti!
Vali Çiftçi buz kesti!

Vali Çiftçi buz kesti!

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Atatürk Üniversitesi Buz Müzesi’ni ziyaret etti. Buz kütlelerinin usta ellerde maharetle işlendiği müzeye hayran kalan Vali Çiftçi, eline testereyi alarak buzdan eser yapmayı deneyimledi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin sanata ve sanatçıya destek misyonu olarak değerlendirildiği Türkiye’nin tek buz müzesi olma özelliğini taşıyan “Ata Buz Müzesi” ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  Bu kapsamda Erzurum Valisi Mustafa çiftçi 4 mevsim yerli ve yabancı misafirlerini sıfırın altında 5 derecede ağırlayan Buz Müzesi’ni gezerek, eserler hakkında bilgi aldı. Testere ile buz kütlesine şekil vermeyi deneyimleyen Vali Çiftçi’nin o anları ise gülümsetti.

Ziyaretinde Vali Çiftçi’ye,  Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdür Osman Codur, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Ata Buz Müzesi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Bulat eşlik etti.

Ata-Buz Müzesi; hafta içi 09:30-16:30, cumartesi günleri ise 12:00-16:30 saatleri arası ziyarete açık.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.