1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Vali Çiftçi'nin eşi Çankaya Köşkü'nde
Vali Çiftçi'nin eşi Çankaya Köşkü'nde

Vali Çiftçi'nin eşi Çankaya Köşkü'nde

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Emine Erdoğan’ın “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında koruyucu aileler ve 81 ilin vali eşlerine Çankaya Köşkü'nde verdiği iftar programına katıldı.

A+A-

Gazete Güncel- 81 ilin valisinin eşleri Emine Erdoğan’ın “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Çankaya Köşkü'nde verilen iftar programında bir araya geldi. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi’de düzenlenen etkinliğe katılan isimler arasında yer aldı. Erdoğan programda yaptığı konuşmada farkındalığın artması adına 30 Haziran'ı Koruyucu Aile Günü ilan ettiklerini anımsatarak koruyucu aile sistemini güçlendirmek, daha fazla aile ve çocuğa ulaşmak için çok çalışılması gerektiğini vurguladı.

Valiler ve eşlerinin bulundukları illerde devletin gülen yüzü, müşfik eli ve güven veren gölgesini temsil ettiğini söyleyen Emine Erdoğan, şöyle konuştu: "2012 yılında başlattığımız 'Gönül Elçileri Projesi', bu sorumluluk bilincinin bir neticesidir. İnanıyoruz ki bütün çocukların, her şeyden önce, sevgi ve güven ortamında büyümeye hakkı vardır. Bizler de devlet koruması altındaki çocuklarımızı, koruyucu aileleri ile buluşturmak amacıyla yola çıkmıştık. Bu süreçte, evlatlarımıza ilk önce gönlünü, sonra yuvasını açan koruyucu ailelerin sayısını 8 bin 307'ye çıkardık. Projeyi başlattığımız günden bu yana, binlerce çocuğumuzun ve onlara kavuşan ailelerinin sevinçlerine ortak olduk. Bugün on bine yakın evladımız, onları koruyan gönüllü aileleriyle birlikte, huzur ve şefkat ortamında büyüyor."

Nesrin DEMİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.