1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Vatandaşlık oyununda ikinci perde!
Vatandaşlık oyununda ikinci perde!

Vatandaşlık oyununda ikinci perde!

Murat Ağırel, arsa karşılığında alınan Türkiye Cumhuriyet vatandaşlıklarıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, arsa karşılığında alınan Türkiye Cumhuriyet vatandaşlıklarıyla ilgili kaleme aldığı yazısında, “Bu bir planlı organizasyon… Değerleme firmalarını seçmeyi serbest bıraktıkları için bu firmalar ile danışıklı dövüş halinde ‘katakulliler’ yapılıyor” dedi.

Ağırel "Vatandaşlık oyununda ikinci perde!" başlıklı bugünkü köşesinde şu örneği aktardı:

“Üzerinde AVM projesi olan bir arazi var. Üzerinde hiçbir konut yok. Satış vaadi ile bir sözleşme yapılıyor noterde. Bu şekilde sadece harç yatırılıyor. Notere 400 bin doları aldığına dair sunulan dekont veya belge de yok. Sonra gayrimenkul ekspertiz raporu alınıyor ve devamında vatandaşlık başvurusunda bulunuyorlar. Bu şekilde noterden sadece harç ödenerek vatandaşlık alınmasının önü açılıyor.”

“Bu işlemler için aslında aracılar sadece 30-40 bin dolar alıyorlar. Satış gibi gösteriyorlar ve şerh koyuyorlar veya usulüne uyduruyorlar” diyen Ağırel, “Uzun lafın kısası vatan toprağı, çapulcuların yabancı uyruklulara peşkeş çektiği, vatandaşlık almak için ayak oyunları yaptığı bir yer haline geliyor. Bizim gibi emekçi insanlar, emekliler, garibanlar da seyrediyoruz olup biteni...” diyerek duruma tepki gösterdi.

Tamamını okumak için tıklayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.