1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Virüsün bulaşma hızı aralık ortasında düşer
Virüsün bulaşma hızı aralık ortasında düşer

Virüsün bulaşma hızı aralık ortasında düşer

Yeni tedbirler, toplumsal bağışıklığın artması ve aşı uygulamalarıyla birlikte, salgının hızında bu ayın sonundan itibaren gerileme bekleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı yeni tedbirlerin de etkisiyle, koronavirüs (Covid-19) vakalarında önümüzdeki 2-3 hafta içinde düşüş görüleceği ifade ediliyor. Ayrıca toplumsal bağışıklık oranının aralık sonuna doğru büyükşehirlerden başlamak üzere tüm Türkiye’de %50’ye ulaşacağı, böylece yayılma hızında düşüş olacağı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığının açıkladığı son veriler ışığında vakaların da, Türkiye’de belirtisiz vakalar ve hafif belirtilerle geçirdiği için test yaptırmayanlarla birlikte günlük 70 binler civarında olabileceği tahmini yapılıyor. Bu rakamların, salgının başından itibaren hastalığa yakalananlar da dikkate alındığında, ocak ayı içinde ülke genelindeki toplumsal bağışıklık oranının %50’yi bulacağı kaydediliyor.

İSTANBUL’DAN BAŞLAYACAK
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, aralık ortalarına gelindiğinde İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kocaeli gibi illerde toplumsal bağışıklık oranının %50’ye ulaşacağını söyledi. Aydın “Bu, toplumun yarısının hastalandığı veya hastalığı geçirdiği anlamına geldiği için bulaşım hızı düşecek. O tarihlerde önce plato çizecek, sonra düşüşe geçecek. Önce İç Anadolu, ardından Güneydoğu, Karadeniz ve diğer bölge illerinde aynı gelişme izlenecek. Bulaşma hızı aynı nedenle yavaşlayacak. Ocak ayına gelindiğinde ülke genelinde toplumsal immünizasyonun oranı %50’ye ulaşmış olacak. Bu, salgının yavaşlaması demek. Ocakta toplumsal bağışıklığın ulaştığı bu rakam, tedbirlere uyum sağlanması ve aşıların başlamasıyla birlikte bahara da gerilemeyle gireceğiz” diye konuştu.

Türkiye

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.