
Yakutiye, Mumcu’yu Yeniliyor: Kaldırımlar Tamam, Sıra Caddede!
Yıllardır hem bölge esnafının hem de vatandaşların tepkilerine konu olan Erzurum’un en işlek noktalarından Mumcu Caddesi, Yakutiye Belediyesi’nin kapsamlı yenileme çalışmasıyla modern bir çehreye kavuşuyor.
Gazete Güncel- Yıllardır hem bölge esnafının hem de vatandaşların tepkilerine konu olan Erzurum’un en işlek noktalarından Mumcu Caddesi, Yakutiye Belediyesi’nin kapsamlı yenileme çalışmasıyla modern bir çehreye kavuşuyor. Kaldırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekipler caddede asfalt kazıma ve yenileme mesaisine başladı.
Yakutiye Belediyesi, ilçenin ana arterlerindeki ulaşım ve çevre kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda uzun süredir yıpranmış yapısıyla vatandaşların ve bölge esnafının yoğun şikâyetine yol açan Mumcu Caddesi tepeden tırnağa yenileniyor.
Kaldırımlar Sil Baştan Yenilendi
Bölgede yürütülen dönüşüm hamlesinde ilk olarak yaya güvenliğini tehlikeye atan ve estetikten uzak kalan kaldırımlar ele alındı. Belediye fen işleri ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda caddedeki tüm kaldırımlar modern, dayanıklı ve yayaların rahatça hareket edebileceği standartlara uygun şekilde sil baştan yenilendi.
Eski Asfalt Sökülüyor, Yeni Asfalt Seriliyor
Kaldırım düzenlemelerinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmaların ikinci etabına geçildi. Ağır iş makineleriyle caddeye giren ekipler, zamanla bozulan ve sürüş konforunu olumsuz etkileyen eski asfalt tabakasını tamamen kazıyarak sökmeye başladı. Kazıma işlemlerinin ardından zemin hazırlığı yapılarak caddeye modern, uzun ömürlü ve kaliteli sıcak asfalt serilecek.
Bölge Esnafından Başkan Dr. Mahmut Uçar’a Teşekkür
Yapılan çalışmalarla caddenin çehresinin değiştiğini belirten Mumcu Caddesi esnafı, duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yıllardır süregelen sorunların çözüme kavuşturulmasından dolayı rahat bir nefes aldıklarını belirten esnaf ve mahalle sakinleri, bölgeye kazandırılan bu büyük yatırım için Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’a ve sahada özveriyle çalışan belediye ekiplerine teşekkür etti.
Çalışmaların kısa süre içinde tamamen bitirilerek caddenin yenilenmiş haliyle hem araç trafiğine açılması hedefleniyor.









HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.