1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Yaralı Vaşağın Tedavisi Tamamlandı
Yaralı Vaşağın Tedavisi Tamamlandı

Yaralı Vaşağın Tedavisi Tamamlandı

Erzurum-Erzincan karayolunda yol kenarında yaralı olarak bulunan ve tedavi için Kars'a getirilen vaşakın tedavisi tamamlandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum-Erzincan karayolunda geçtiğimiz günlerde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince yol kenarında yaralı olarak bulunan vaşak, tedavisi için Kars'a getirilmişti.


Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına alınan vaşak'ın tedavisi tamamlandı. Tedavisi tamamlanan vaşak doğal ortamda özel bölüme alındı. Burada bir süre gözetim alında tutulacak olan vaşak daha sonra bulunduğu yerde doğal hayata bırakılacak.
Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan vaşak ile ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, "Erzurum-Erzincan devlet karayolu üzerinde yaralı halde bulunan bir vaşak, Erzurum DKP elamanlarınca Yaban hayvan Hastanemize getirildi. ve burada bir tedavi süreci geçirdi. Yaklaşık 12 hafta tedavi gördü. Şuanda da iyileşme süreci, hızlıca bizi sevindirici noktaya geldi" dedi.
Doğanay, "Vaşak bizden sonraki kuşakların belki resimlerde göreceği bir hayvan olacak. Belki torunlarımız Kars'ta yaşayan insanlarımız, 'bizde böyle bir hayvan yaşıyor mu?' diye soracak. Nesli hızla tükenen bir hayvan bizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak yabanhayatını destekleyici projesi kapsamında Kars ilinde bir yaban hayvan hastanesi inşa ettik. Bu yaban hayvan hastanesi ilimizdeki yaban hayatına, yavan hayvanlarına hizmet verdiği gibi diğer illerimize hizmet vermekte. Yakın illerimiz, civar illerimiz tabiatta güçten düşmüş, yaralı halde bulunan hayvanlar, bu hastanede tedavi edilip tekrar tabiata geri kazandırılmaktadır" diye konuştu.
Murat Doğanay, "Tabii bu hayvan araba çarpması sonucu sağ olsun veteriner fakültesi hocalarımız, başta Prof. Dr. Erdoğan Uzlu olmak üzere diğer gönüllü ekipleri özel ilgilendiler. Bir kırık tespit edilmedi, yoğun stres altındaydı. Hayvan da bu tedavi sürecinde, bu stresi atlattı. Şimdi özel bölümde dış kafeslerde, tabiata alışma süreci yaşamakta, önümüzdeki günlerde de tekrar tabiata geri kazandıracağız" şeklinde konuştu.
Kafkas Üniversitesi Yaban Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan vaşak, önümüzdeki günlerde tekrar yabanhayata dönecek. Genel sağlık durumu iyi olan vaşak, doğal ortama alışması dışarıda özel bölümde tutuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.