1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi!
Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi!

Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi!

Dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi! "'Neredeyse' Kovid kadar etkili, hiç görülmemiş bir virüs!"

A+A-

Erzurum Güncel- ABD'de New York merkezli EcoHealth Alliance'ın başkanı Dr. Peter Daszak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzenlediği bir etkinlikte yarasalarda yeni bir virüsün keşfedildiğini ifade etti. Yeni virüsün insanlar üzerinde Kovid kadar etkili bir potansiyele sahip olduğu belirtilirken dünya bu açıklama sonrası ayağa kalktı. Yeni keşfedilen bu virüsün ortaya çıkmasının an meselesi olduğu belirtilirken, virüsün ilk bulaşabileceği kişiler açıklandı!

DailyMail'de yer alan habere göre, Tayland'da bir mağaradaki yarasaların dışkılarında yeni bir virüs keşfedildi. DSÖ'nün gelecekteki pandemilere karşı düzenlediği bir etkinlikte EcoHealth Alliance isimli bir araştırma şirketinin başkanı Dr. Peter Daszak'ın açıklamaları dünya gündemine bomba gibi düştü.

Dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi! "'Neredeyse' Kovid kadar etkili, hiç görülmemiş bir virüs!"

 

YARASA DIŞKISINDA YENİ VİRÜS KEŞFEDİLDİ

YARASA DIŞKISINDA YENİ VİRÜS KEŞFEDİLDİ

ABD hükümetinin milyonlarca dolarlık bağışıyla Tayland ve Asya'nın diğer bölgelerinde faaliyet göstermeye devam eden şirketin başkanı Dr. Daszak DSÖ'nün etkinliğinde, Güneydoğu Asya'yı tehdit eden hayvan virüslerini taramaya yönelik çalışmalarını anlattı.

ABD Başkanı'nın eski baş tıbbi danışmanı Dr. Anthony Fauci'nin arkadaşı Dr. Daszak, ekibinin hâlihazırda oldukça bir yarasa virüsü bulduğunu açıkladı.

Adı açıklanmayan virüs, Tayland'daki yarasa dışkısı gübresini ürünlerine gübre olarak kullanan çiftçilerin uğrak yeri olan bir mağarada bulundu.

"NEREDEYSE KOVİD KADAR ETKİLİ, CİDDİ BİR POTANSİYEL"

"NEREDEYSE KOVİD KADAR ETKİLİ, CİDDİ BİR POTANSİYEL"

Laboratuvar analizinin ardından bilim adamlarının, virüsün hem Kovid'in bilimsel adı olan SARS-CoV2'nin hem de kendisi de Kovid ile yüzde 96 genetik uyum sağlayan RATG13 adlı başka bir patojenin yakın akrabası olduğunu söyledi.

Uzman isim, "Burada yarasalarda bir virüs var, şu anda yarasa dışkısına yüksek oranda maruz kalan insanların kullandığı bir mağarada" dedi.

Dr. Daszak ayrıca, "Ve bu virüs yarasa dışkısıyla yayılıyor, dolayısıyla ortaya çıkması için gerçek bir potansiyel var. Bölgedeki çoğu insanın ya Kovid'e yakalandığını ya da aşı olduğunu biliyoruz ve bunun, bu virüse karşı gerçekten iyi bir koruma sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.