1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Yeni sisteme evet
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Yeni sisteme evet

A+A-

Uzak ara olmasa da Türkiye'nin tercihi evet oldu. Erzurum özelinde ise, seçmen; yüzde 74,5 gibi yüksek bir oranla aydınlık gelecek istediğini gösterdi.

Erdoğan'ın 14. zaferi 

Haftalardır kıran kırana bir mücadeleye sahne olan 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu dün milletin son sözü söylemesiyle artık noktalandı. Evet-hayır tercihinin birbirine yakın olmasına karşın, seçmenin yüzde 51,4'ü tercihini yeni anayasadan, yeni yönetim sisteminden ve doğal olarak da bu sonuçla, 14.seçim zaferini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yana yaptı. Ülke genelinde seçim sonuçları büyük bir olgunlukla karşılanırken, özellikle CHP'nin başını çektiği 'hayır'cı kanattan sert eleştiriler geldi. 

Buruk sevinç 

Buna rağmen kabul etmek gerekir ki çıkan bu oran, ne AK Parti'nin ne de Tayyip Erdoğan'ın beklediği sonuç değildi. Muhtemelen bugünden itibaren bu sonuç masaya yatırılacak ve sebep-sonuç ilişkisi kurulmaya çalışılacak. Ancak şu gerçeği de görmemiz gerekir: 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile başlayıp, 16 Nisan'a kadar geçen süreçte Batı, Türkiye'ye yönelik öyle büyük oyunlar oynadı ve içerideki işbirlikçileriyle birlikte öyle algı operasyonları yarattı ki, seçmenin kafası karıştı.

Türkiye'nin önü açılacak 

Muhakkak ki ilerleyen günlerde, bu sonuçlar daha sağlıklı analiz edilecek ve hem evet cephesi hem de hayır cephesi gerekli mesajları çıkaracaktır. Çünkü önemli olan istikrarın korunması ve milletin kazanmış olmasıdır. Yeni sistemin uygulamaya geçeceği 2019 yılından itibaren Türkiye'nin önü açılacak her açıdan kazanan millet ve ülke olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum