1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber!
Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber!

Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber!

Yerli otomobil TOGG ile ilgili yeni gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Gelen son dakika haberine göre;

A+A-

Erzurum Güncel- Bakan Dönmez, "Ülkemizde yerli elektrikli araç üretimi için çalışmalar TOGG bünyesinde hız kesmeden devam ediyor. Gelecekteki atılımlarımızın hayata geçmesi için şimdiden kolları sıvadık." dedi. Bakan Dönmez, ETİ Maden Pilot Lityum Üretim Tesisi'nin açılışının Cumartesi günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle yapılacağını kaydetti.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çin'de elektrikli araçların satışında gözlenen yüksek artış trendinin bugün Almanya, İngiltere ve Fransa'da da açık şekilde görüldüğünü ve bunun elektrikli araçlar için pil talebini daha da artıracağını belirterek, "Biz de küresel trendi ve ülkemizin gelecek ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Gelecekteki atılımlarımızın hayata geçmesi için şimdiden kolları sıvadık. Bu adımların en önemlilerinden olan ETİ Maden Pilot Lityum Üretim Tesisi'ni kurarak attık." dedi.SON DAKİKA HABERİ! Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak...Bakan Dönmez, "Tabletler, telefonlar ve mobil cihazlarda batarya yapımında kullanılan lityum, yerli aracımızın bataryasında da kullanılacak kaliteye sahip olacak" diye konuştu.

SON DAKİKA HABERİ! Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak...Dönmez, MTA'nın yakın dönemdeki keşiflerinden Malatya Kuluncak sahasının da içerdiği lityum potansiyeli ve nadir toprak elementleriyle Türkiye için önemli bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

SON DAKİKA HABERİ! Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak...Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Madencilik Şura Çalıştayı"na katıldı. Bakanlıkta düzenlenen programda konuşan Bakan Dönmez, 2020'nin her ne kadar dünya için zor bir yıl olsa da enerji sektörü açısından müjdelerle ve rekorlarla dolu bir yıl olduğunu belirtti.

SON DAKİKA HABERİ! Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak...Dönmez, "Fatih'in Karadeniz'deki keşfi, yenilenebilir enerjide tüm zamanların rekorları, madencilik sektörümüzün her türlü zorluğa rağmen hız kesmeyen üretimi, enerji teknolojilerinin yerlileştirilmesi hamlelerimiz, Doğu Akdeniz'de vermiş olduğumuz egemenlik mücadelesi gibi pek çok başarı 2020'yi bizler açısından farklı bir yere taşıdı. 2020'yi nasıl geçirdiğimize dair yılsonu değerlendirmelerimiz için bizler de Bakanlık olarak hazırlığa başladık" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERİ! Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak...

Yeni yılın hemen ertesinde mutat hale getirdikleri yılsonu değerlendirme toplantılarında bir yılı bütün detaylarıyla masaya yatırdıklarını dile getiren Bakan Dönmez, "Tabii ki bu değerlendirmelerimizi sadece Bakanlık içerisinde değil, paydaşlarımızla da birlikte yapmaya önem veriyoruz. Enerji STK'larımız, meslek odalarımız, özel sektör temsilcilerimiz ve ilişkili olduğumuz diğer kurum ve kuruluşlarımızla bu anlamda karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz. İnanıyorum ki Madencilik Şurası Ön Çalıştayı da 2020'nin değerlendirilmesi ve daha sürdürülebilir bir madencilik için bizlere ve sektörümüze büyük fırsatlar doğuracak. İnşallah 2021'de de Maden Şuramızın üçüncüsünü hep birlikte yapmayı arzu ediyorum" dedi.

SON DAKİKA HABERİ! Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak...

Kamu, sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin bir araya geldiği bu tür buluşmaların Türkiye'de madenciliğin geleceğinin ve yönünün şekillenmesi açısından oldukça önemli olduğunu bildiren Bakan Dönmez, "Bugün yasal mevzuattan madencilik potansiyelimize, çevre politikalarından madencilik teşviklerine kadar oldukça kapsamlı konuları enine boyuna irdeleyeceğiz. Sektörümüzün temel taşı olan hususlara tek tek değineceğiz. Hep birlikte madenciliğin yarınına doğru bir kazma daha vurup, daha derinlere ineceğiz" diye konuştu.

SON DAKİKA HABERİ! Yerli otomobil TOGG'dan yeni haber! Açılışını Başkan Erdoğan yapacak...Neredeyse tüm dünya ekonomilerini derinden sarsan, daraltan ve istisnasız tüm sektörleri etkileyen bir "küresel kriz" yılını geride bıraktıklarını söyleyen Bakan Dönmez, "Ekonomik model, üretim tarzı ya da kültürel motifler ne olursa olsun, tüm dünya eski alışkanlıklarını geride bırakmak zorunda olduğunu ne yazık ki acı bir şekilde tecrübe ediyor. Her ne kadar arz-talep dalgalanmaları üretimleri etkilemiş olsa da pandemi sürecinde Türkiye dahil pek çok ülke madencilik sektörünü kritik sektörlerden biri ilan etti. Faaliyetlerin devamı için destek ve teşvik mekanizmalarını devreye soktu. Bu destek aslında madencilikle birlikte diğer yan sektörlerde de üretimin devamı açısından hayati bir rol üstlendi" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.