1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Yine Erzurum Büyükşehir Belediyesi: Ne kadar ödendi, ne için kullanıldı bilinmiyor
Yine Erzurum Büyükşehir Belediyesi:  Ne kadar ödendi, ne için kullanıldı bilinmiyor

Yine Erzurum Büyükşehir Belediyesi: Ne kadar ödendi, ne için kullanıldı bilinmiyor

Sayıştay raporunda Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin iş yaptırdığı 30 firmadan, 34 binek aracı tahsis ettirdiği ortaya çıktı. Müfettişler araçlara ne bedel ödendiğini belirleyemedi. Araçların hangi işlerde kullanıldığı da bilinmiyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Sayıştay müfettişlerinin denetimleriyle onlarca usulsüzlüğün belirlendiği Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde ihale dokümanlarına mevzuata aykırı olarak, araç şartı konulduğu tespit edildi.  

 

Kontrollük hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla ihale şartnamelerinde binek araç temin edilmesi konusunda düzenlemeler yapıldığını ortaya çıkaran Sayıştay müfettişleri, bu durumun mevzuata aykırı olduğunu koydu.

 

Müfettişler rapora aynen şöyle yazdı.  

 

“İdare tarafından 2022 yılı içerisinde devam eden yapım işlerinden 30’unda yüklenicilerden kontrol aracı olarak 34 adet binek araç işlerin devamı süresince temin edilmiştir. Binek araçlar ihale dokümanlarında tarif edilerek ihale şartı olarak eklenmiştir. Söz konusu kontrol araçları birim fiyatlı ihalelerde birim fiyat teklif cetvelinde yer almamıştır. Bunun sonucunda yüklenicilere bir maliyet yükleyen binek araçlara ilişkin ne kadar teklif edildiği de bilinememektedir.”

 

 

KONTROL SİSTEMİ KURULMAMIŞ!

 

Öte yandan müfettişler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde ihaleyle yaptırılmış yapım işlerinin kesin kabul tarihlerinin tespitini sağlayan iç kontrol sistemi kurulmadığını da ortaya koydu.

 

Raporda, “Yapılan incelemede Yapım İşleri Genel Şartnamesi’ne tabi ihaleli yapım işlerinin kesin kabul tarihlerinin her an tespitini sağlayacak bir iç kontrol mekanizmasının kurulmadığı, böylece bahse konu mevzuat hükümlerinden dolayı yükleniciler adına ortaya çıkabilecek cezai ve idari yaptırım mekanizmalarının işletilmesinin mümkün hale getirilemediği tespit edilmiştir” denildi. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

Bu arada kentte Sayıştay raporlarına yer veren tek medya kuruluşu Erzurum Ajans oldu.

 

 

Detayların kamuoyuyla paylaşılmasından sonra Erzurum Ajans‘Bu rapor çok konuşulur’ başlığıyla gelişmeleri okuyucularına duyurdu. Gazeteci Onur Sağsöz’ün konuyla ilgili ‘Han-ı Yağma’ başlıklı yazısı tıklanma rekoru kırdı. İŞTE GÜNDEMDEKİ O YAZI

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum