1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Yine Horasan: AK Partili belediye başkanının oğlu yolsuzluk operasyonu
Yine Horasan: AK Partili belediye başkanının oğlu yolsuzluk operasyonu

Yine Horasan: AK Partili belediye başkanının oğlu yolsuzluk operasyonu

Erzurum'da AK Partili Horasan Belediyesi'ne ikinci kez yolsuzluk operasyonu yapıldı. ilk operasyonda yeğeni tutuklanan Abdülkadir Aydın'ın bu kez oğlu gözaltına alınıp adli kontrolle bırakıldı.

A+A-

Erzurum Güncel-  Erzurum'da temmuzda yolsuzluk operasyonu düzenlenen AK Partili Horasan Belediyesi’ne ikinci kez yolsuzluk operasyonu yapıldı. Gözaltına alınan 7 kişi arasında Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın oğlu Zülküf Aydın da yer aldı. Belediye çalışanı 3 kişi tutuklandı, Zülküf Aydın adli kontrol şartıyla bırakıldı.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre aynı aileden onlarca kişinin işe alımıyla gündeme gelen Erzurum’a bağlı AK Partili Horasan Belediyesi’ne ‘İhaleye fesat karıştırmak’ ve ‘zimmet’ gerekçesi ile dün operasyon düzenlendi. Belediyenin fen işleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat, Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın oğlu Zülküf Aydın'ın yanı sıra Abdulmuttalip Aktaş, Zeki Fırat ve Berat Aydın isimli kişiler de gözaltına alındı.

ÜÇ BELEDİYE ÇALIŞANI TUTUKLANDI

Belediye çalışanları Nevzat Karadeniz, Muhammed İlhan ve Melik Fırat tutuklanırken, diğer 4 kişi adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Şüpheliler, 20 milyon liralık bir yolsuzluğun parçası olmakla suçlanıyor.

YEĞENİ TEMMUZ AYINDA KENDİSİ 2020'DE TUTUKLANMIŞTI

Bu arada, geçen temmuz ayı ortasında yapılan operasyonda ise Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın’ın yeğeni tutuklanmıştı. Belediyede, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yapan İlhan Aydın 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanmıştı.

Horasan Belediyesi Başkanı Abdülkadir Aydın da, daha önceki bir davası nedeni ile 2020’de tutuklanmıştı. Bir ay kadar tutuklu kalan Başkan Aydın, tutukluluğa yapılan itiraz üzerine tahliye edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum