1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. YPG, Fırat'ın batısına geçerek
YPG, Fırat'ın batısına geçerek

YPG, Fırat'ın batısına geçerek

YPG, Fırat'ın batısına geçerek Türkiye-Suriye sınırından IŞİD'i çıkarmayı planlıyor

A+A-

Erzurum Güncel- Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG ve müttefik grupların, Türkiye-Suriye sınırının IŞİD militanlarının kontrolü altındaki son bölümünü ele geçirmek için büyük bir taarruz planı yaptığı iddia edildi.

Rusya'dan o füzeyle PYD’ye eğitimRusya'dan o füzeyle PYD’ye eğitim

YPG’den bir kaynak, Reuters’a yaptığı açıklamada, örgütün Fırat'ı geçerek IŞİD'in elindeki Cerablus, Menbic ve Suriyeli başka muhalif grupların elindeki Azez kentine taarruz planı hazırladığını söyledi. 

YPG, Türkiye ile sınırı oluşturan bu bölgeyi alabilirse IŞİD’in yabancı savaşçı tedariki ve lojistik için kullandığı ana hatlardan birini kapatmış olacak. 

Haberi aktaran Reuters, “Ancak olası bir taarruz YPG ile Türkiye'yi de karşı karşıya getirecek. Türkiye YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesine izin vermeyeceğini defalarca sert şekilde ifade etti” ifadesini kullandı. 


Suriyeli Kürtler doğuda Afrin’i, batıda ise Cerablus’tan Irak sınırına kadar olan bölgeyi kontrol ediyor. Türkiye iki bölge arasında kalan IŞİD ve muhaliflerin kontrolünde olan Mare-Cerablus hattının Kürtlerin kontrolüne geçmesine karşı çıkıyor.

Yaklaşık bir yıldır ABD'nin hava saldırılarının desteğiyle, IŞİD militanlarına karşı ilerleyen YPG, Irak'tan Fırat Nehri’ne kadar olan sınır bölgesini kontrol altına aldı. 

Fırat'ın batısındaki 100 kilometre uzunluğunda, Fırat kıyısındaki Cerablus kentinden Azez kentine kadar olan bir alan ise terör örgütü IŞİD’in elinde.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.