1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Zelenksiy, ulusa sesleniş konuşmasında sert ifadeler kullandı
Zelenksiy, ulusa sesleniş konuşmasında sert ifadeler kullandı

Zelenksiy, ulusa sesleniş konuşmasında sert ifadeler kullandı

Zelenksiy, ulusa sesleniş konuşmasında sert ifadeler kullandı! Küfürle tehdit etti: Ukraynalı sivillere ateş eden...

A+A-

Erzurum Güncel- Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgalinin 12. gününde ulusa sesleniş için kameraların karşısına geçen Vladimir Zelenskiy sert ifadeler kullandı. Vatandaşlarının güçlü olmasını ve direnişe devam etmelerini isteyen Zelenskiy’in konuşmasının sonunda “Şehirlerimizi, insanlarımızı, topraklarımızı bombalayan ve füze fırlatan her p.. bulacağız.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri Zelenskiy, 24 Şubat’tan bu yana ülkesinde devam eden Rus işgaline karşı bir kez daha ulusuna güçlü olmaları konusunda seslendi. Rus ordularının da Ukrayna'da işlediği suçlardan dolayı cezalandırılacağını söyleyen Zelenskiy, “Ukraynalıların evlerini tahrip eden ve topraklarımızı vuran füzeler fırlatan Rus askerlerini asla affetmeyeceğiz. Ukrayna'nın her yerinde halkımız vuruldu. Silahsız insanların vurulmasını ve alt yapımızın yıkılmasını unutmayacağız” diye konuştu.

SON DAKİKA | Rusya-Ukrayna savaşında 12. gün! Irpin'de can pazarı: Sivil halk bombalardan son anda kaçtı, dünya korkuyla izlediSON DAKİKA | Rusya-Ukrayna savaşında 12. gün! Irpin'de can pazarı: Sivil halk bombalardan son anda kaçtı, dünya korkuyla izledi

“HUZURLU BİR YER OLMAYACAK”

Ukrinform’un aktardığı konuşmada Zelenksiy, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalininin 24 Şubat’ta başlamasından bu yana binlerce kişinin öldüğünü ve yüzlercesinin acı içinde yaşamak zorunda kaldığını hatırlattı. Yaşananları Ukrayna halkının unutmayacağını dile getiren Zelenksiy, “Bugün değil, yarın değil. Asla! Biz binlerce kurbanı acı çeken insanı unutmayacağız ve Tanrı’da unutmayacak. Affetmek yerine Yargılanma Günü” dedi.

Zelenksiy konuşmasının sonunda ise, “Ukrayna şehirlerimizi, insanlarımızı, topraklarımızı bombalayan, roket fırlatan her p... bulacağız. Bu dünyada sizin için huzurlu bir yer olmayacak ,mezar hariç." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.