1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. '1 Kasım'dan sonra tekrar seçim' kehaneti
'1 Kasım'dan sonra tekrar seçim' kehaneti

'1 Kasım'dan sonra tekrar seçim' kehaneti

1 Kasım seçimlerinden yine tek parti iktidarı çıkmayacağını ileri süren Fehmi Koru, tekrar seçime gidilme ihtimali olduğunu kurulan seçim hükümetinin de bu sonucun baz alınarak oluşturulduğunu yazdı.

A+A-
Erzurum Güncel- İNTERNETHABER.COM- Parlamentodaki siyasi partilerin sandalye sayısına göre temsil edildiği 'seçim hükümeti'nin kurulmasıyla gözler 1 Kasım erken seçimlerine çevrildi. 

Bazı siyasiler ve köşe yazarları öngörülerine, kamuoyu araştırmacıları da anketlerine dayanarak '1 Kasım' seçimlerinde öncekinden çok farklı bir sonuç çıkmayacağını; tek parti iktidarı olmayacağı için yeniden koalisyon tartışmalarının doğacağı sonucunu öne sürüyor...


Habertürk yazarı Fehmi Koru, bugünkü yazısında, bu öngörülerden farklı olarak erken seçim sonrasında 'yeniden bir seçim' daha yapılacağını iddia etti. Koru, 7 Haziran seçimlerinden sonra hazırlıksız gidildiğini iddia ettiği 1 Kasım seçimleri için "Provasız gidilen ve ilkinden farksız sonuç beklenen 1 Kasım seçiminden sonra, bizi, bir “tekrar seçim” daha mı bekliyor yoksa?" diyerek kehanet gibi bir görüş ortaya koydu.

fehmi-koru.20150831102954.jpgSEçİM HüKüMETİNE İLGİNç BENZETME: KOSTüMLü PROVA

"Seçim hükümeti"nin de bu sonucun göz önüne alınarak oluşturulduğunu ifade eden Koru, bu geçici hükümet modelinin, 'seyirci karşısında sahneye çıkmadan hemen önce, oyuncuların, piyesi, baştan sona, oyun kostümleriyle oynadıkları bir kostümlü prova'ya benzediğini, oluşturulan kabinenin erken seçimden sonra olası koalisyon durumunda 'birbirine geçici süreçte alışan ve birbirini tanıyan' insanların daha rahat anlaşması' mantığıyla kurulduğunu öne sürdü.

KORU'DAN KRİTİK İDDİA: SEçİM HüKüMETİNİN KURULMA SEBEBİ...

Koru, seçmenin sandığa yansıyan iradesinin 45 günde ve sonrasında gerekecek 2 veya 3 aylık kısa sürede kolay kolay değişmeyeceğini, tekrarlanacak seçimden bir öncekine benzer bir tablo çıkma ihtimalinin başka ihtimallerden daha yüksek olduğunu düşünen siyasilerin, ömrü “geçici” olacak “seçim hükümeti” işbaşındayken, aynı “Bakanlar Kurulu”nda görev yaparken birbirlerini tanıma fırsatı bulacak siyasi kadroların, sandıktan yine benzer bir tablo çıkması durumunda, koalisyonu daha kolay kurabilsinler diye böyle bir seçim hükümeti kurulduğunu ifade etti.

bahceli.20150831102928.jpg
BAHçELİ'YE ELEŞTİRİ: HAYIR HAYIR DEYİP...

'Yeni hükümetin, CHP ve MHP yönetimleri “Biz bu hükümete bakan vermeyeceğiz” tavrını benimsedikleri için, Anayasa’nın öngördüğü “çeşitlilik” kuralını önemsemeyen bir anlayışla kurulduğunu' söyleyen Koru, isim vermeden MHP lideri Bahçeli'yi kastederek "Hem kendilerine, hem de ülkeye yazık etti “Hayır, hayır” deyip duran partiler..." dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.