1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 2019 seçimlerinde anahtar rol o bölgede!
2019 seçimlerinde anahtar rol o bölgede!

2019 seçimlerinde anahtar rol o bölgede!

2019 seçimlerine ilişkin anahtar rolün Kürt seçmende olduğunu ifade eden Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, "Erdoğan, AKP-MHP ittifakı için milletvekillerine, 'Konu hassas, herkes aklından geçeni söylemesin' dedi

A+A-

Erzurum Güncel- 2019 seçimlerine ilişkin anahtar rolün Kürt seçmende olduğunu ifade eden Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, "Erdoğan, AKP-MHP ittifakı için milletvekillerine, 'Konu hassas, herkes aklından geçeni söylemesin' dedi" diyerek Ankara kulislerinde son günlerin en tartışmalı konularından Erdoğan-Gül gerginliğini ve AKP-MHP ittifakını yönelik kritik detayları kaleme aldı.

Zeyrek,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP- MHP ittifakında milletvekillerini uyardığını belirterek, “Konu hassas, herkes aklından geçeni söylemesin, benim söylediklerime bakın uyarısı yapmayı ihmal etmedi” dedi. Zeyrek, 2019 seçimlerinde Kürt seçmenin önemine vurgu yaparak, “Öyle anlaşılıyor ki Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi, 16 Nisan referandumunda olduğu gibi 2019’da da anahtar rol oynayacak” dedi.

Zeyrek'in "2019’un anahtarı da Kürt seçmen" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

"ABDULLAH GÜL BU BLOKA İTİLDİ"

Her ne kadar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Partililer erken seçim olmayacağını söylese de siyaset, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “ittifak” çıkışıyla seçim atmosferine girdi. Seçim dönemi söylem ve söylevleri boy göstermeye başladı.

AK Parti, MHP ve BBP kendilerini “yerli ve milli cephe” olarak ittifak ilan etti. Üç partinin bu ittifakı, CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’ni doğal olarak “karşı blok” haline getirdi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de “potansiyel bir cumhurbaşkanı adayı” olarak bu bloka itildi. (YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ)

Kritik görüşmede tarihi karar! Sıra ittifakın yol haritasında

Bahçeli'nin açıklamasından sonra yayınlandı! Bugün seçim olsa...

Bahçeli'nin 2019 hesabı Ankara'yı karıştırdı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.