1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ahmet Davutoğlu ekibiyle birlikte AK Parti'den istifa etti
Ahmet Davutoğlu ekibiyle birlikte AK Parti'den istifa etti

Ahmet Davutoğlu ekibiyle birlikte AK Parti'den istifa etti

AK Parti'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa ettiklerini açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti'den ihracı istenen eski AK Parti Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki ofisinde kameraların karşısına çıktı. Davutoğlu ile birlikte AK Parti eski Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ve AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci de basın toplantısında hazır bulundu.

Davutoğlu, Ankara’daki yeni parti girişiminin merkez binasında yaptığı açıklamada, “İşletilen sürecin tüzük kurullarının uygulandığı bir işlem değil sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu aşikardır." dedi. Davutoğlu, "AK Parti tabanına kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın teri verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz” diyerek, ekibiyle birlikte istifa ettiklerini duyurdu. 

Davutoğlu ekibiyle birlikte AK Parti'den istifa ettiğini açıklarken,  "Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Hayatımıza anlam katan değerlerin bir siyasi yapış şeklinde tarihe yansıması olarak gördüğümüz ve başarısı için bütün varlığımızı koyduğumuz partimizden ihraç talebiyle karşısına geleceğimizi tahayyül bile edemezdik."

"AK Partinin siyaset anlayışı 3Y ile şekil bulmuştu. Ak Parti bu anlayışla milletimize büyük hizmetler verdi. Ancak son yıllarda AK Parti milletin gönlünde taht kurmasına sebep olan söylemlerden uzaklaştı.

Sevgili vatandaşlar, demokratik siyasetin temelinde farklılıkların ifade edilmesi bulunmaktadır. Genel başkanlığı bıraktığımız günden itibaren AK Parti'deki aksaklıkları eleştirilerimizi sözlü ve yazılı bir şekilde en yetkili makamlarla paylaştık. Bu önerilerimiz hiçbir şekilde karşılık bulmasa da üç yıl boyunca kamuoyuna karşı hiçbir açıklamada bulunmadık.

Peki niye 22 Nisan'dan itibaren konuşmaya başladık. AK Parti 31 Mart'ta hem ittifak yaptığı partiye hem de rekabet ettiği partilere karşı oy kaybetti. Tabanımız yoğun bir karamsarlık içerisindeydi. Daha önce ilettiğimiz eleştirilerden haberdar olmayan taban bizi de sorumlu buluyordu. Biz 22 Nisan'da kamuoyuyla paylaştığımız görüşlerimizle kuruluş ilkelerinden uzaklaşan mevcut AK Parti yönetiminin muhasebe yapmaya itmek istiyorduk."

Son yıllarda AK Parti değer söylem ve politikalardan uzaklaştı, her alanda sorunlar başladı. Dava hassasiyetimiz gereği gönül kırmamaya özen gösterdik. Neden 22 Nisan’dan itibaren daha yüksek sesle dile getirmeye başladık?

"FİTNE İLE İTHAM EDİLDİK"

"AK Parti oy kaybetmiştir. Önümüzde kapsamlı bir muhasebe yapacak 4 yıllık seçimsiz bir zaman vardır."

"Sözlerimiz açık, tespitlerimiz net, tavsiyelerimiz samimiydi. Konuşmalarımızda ülkemizin geleceği, davamız dememize rağmen fitne ile itham edildik. Bizim adlarımızı unutturabileceklerini zannederek tarihleri sildiler. Bizi unutturabilmek için milyonlarca AK Partilinin emeklerini yok sayarak kul hakkına girdiler."

"Söylediklerimize yanlış diyemeyenler öfke ile bize yönelik ihraç süreci başlattılar. AK Parti'den ihraç için tebligat ulaştığında bir kez daha derin bir hüzünlendim, utanç duydum. Bu siyasi metin son derece özensiz hazırlanmış. "

"AK PARTİ'NİN ÜLKE SORUNLARINA ÇARE OLMA İMKANI KALMAMIŞTIR"

"Ak Parti 18 yıl önce kurulduğunda ortak akıl, parti içi demokrasi ile geçinmeyi vadetmişti."

"Yaptığımız eleştirileri önemsemek yerine ihraç kararı alan yönetim tarih ve millet önünde bunu hesabını mutlaka verecektir. Bugün bu ihraçlarla parti içi eleştirilerden kurtulacağını zannedenler bu kopuşu daha da derinden hissedecekler."

"Muhasebe çağrılarına, yapıcı eleştirilere kulaklarını tıkayan bir yapının millete fayda üretmesi mümkün değildir. Dar bir kadronun hamiyeti altına girmiş Ak Partinin ülke sorunlarına çare olma imkanı kalmamıştır."

"Yeni bir siyasi hareketi inşa etmek bizim için tarihi bir sorumluluktur. Bu çerçevede hangi siyasi görüşle mensup olursa olsun bu ülke için sorumluluk hisseden herkesi birlikte çalışmaya davet ediyoruz."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.