1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. AK Parti ve MHP'nin Oyu Düşerken
AK Parti ve MHP'nin Oyu Düşerken

AK Parti ve MHP'nin Oyu Düşerken

Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi'nin, son olaylar ve operasyonlar sonrası yaptığı erken seçim anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Avrasya Kamuoyu Araştırma Merkezi, 23- 25 Temmuz 2015 tarihleri arasında yaptığı 'Erken Seçim Araştırması'nı yayınladı. 24 il ve 62 ilçe de 1412 kişi ile telefon ile görüşülerek yapılan ankette erken seçim olması durumunda vatandaşların yüzde 45.5'i AK Parti'nin tek başına iktidara gelemeyeceğini düşünüyor. AK Parti'nin tek başına iktidara olabileceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 38.2. Aynı soruya 'fikrim yok' cevabını verenlerin oranı ise yüzde 16.3.

HALK, KOALİSYONUN KURULAMAYACAĞINI DüŞüNüYOR

Ankete katılan katılımcıların yüzde 62.8 ise koalisyon hükümetinin kurulamayacağını düşünüyor. 'Sizce koalisyon hükümeti kurulabilecek mi?' sorusuna vatandaşların yüzde 23.9 evet cevabını verdi. Fikri olmayanların oranı ise yüzde 13.3.

SEçMEN, AK PARTİ'NİN KOALİSYON KURMAK İSTEDİĞİNE İNANMIYOR

Ankette AK Parti, CHP, HDP VE MHP'li vatandaşlara da sorular yönetildi.

AK Partili katılımcılara sorulan 'Sizde AK Parti yönetimi gerçekten koalisyon hükümeti kurmak istiyor mu?' sorusuna AK Partili katılımcıların yüzde 78.1 Hayır cevabını verdi. AK Parti'lilerin yalnızca yüzde 15.7'si partilerinin koalisyon kurabileceğini düşünüyor.

Aynı soruya CHP'lilerin cevabı yüzde 75.5 ile Hayır oldu. HDP'lilerin yüzde 82.3, MHP'li katılımcıların yüzde 70.2 si AK Parti yönetiminin gerçekten koalisyon hükümeti kurmak istemediğini düşünüyor.

ERKEN SEçİM OLURSA...

'Erken seçim olursa hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?' sorusuna ise katılımcıların yüzde 30.2 AKP cevabını verdi. CHP'ye oy veririm diyenlerin oranı ise yüzde 20.8'de kaldı. MHP yüzde 10.4 ile hemen barajın üstünde yer alırken, HDP'ye oy veririm diyenlerin oranı yüzde 11'de kaldı. Kararsızların oranı yüzde 9.1'de kalırken, oy kullanmam diyenlerin oranı ise yüzde 15.2 olarak görülüyor.


Haberler.com
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.