1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ak Partili Vekillerden Basın Toplantısı
Ak Partili Vekillerden Basın Toplantısı

Ak Partili Vekillerden Basın Toplantısı

Ak Partili Vekillerden Erzurum'a Yapılan Yatırımlara İlişkin Basın Toplantısı

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Erzurum'da 770 milyon eğitim yatırımı yapılmış. 838 milyon TL'lik sağlık yatırımı yapılmış. 1.17 milyar liralık Gençlik ve Spor tesisleri, yurtlar yapılmış. Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı 1.99 milyar TL yatırım yapmış" şeklinde konuştu. 


AK Parti Erzurum milletvekilleri Mustafa Ilıcalıİbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu basın toplantısı düzenlediler. Ilıcalı, muhalefet partilerinin Erzurum üzerinden siyaset yapmaya başladıklarını söyleyerek, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi'nin Genel Kurul'da "Erzurum bütçede payı yok' dediğini hatırlattı. Ilıcalı, "Erzurum ile hükümetimiz çok yakından ilgileniyor" ifadelerini kullandı.
Ilıcalı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2017'de Erzurum için 490 milyon 250 bin 803 liranın bütçede Erzurum'a ayrıldığını belirterek, son 15 yılda yapılan Bakanlığın Erzurum'a 5 milyar 137 milyon TL bütçe ayırdığını ifade etti. Ilıcalı, "Erzurum'da 770 milyon eğitim yatırımı yapılmış. 838 milyon TL'lik sağlık yatırımı yapılmış. 1.17 milyar liralık Gençlik ve Spor tesisleri, yurtlar yapılmış. Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı 1.99 milyar TL yatırım yapmış" şeklinde konuştu.
Taşkesenlioğlu, Erzurum'daki 'Horasan'da halı dokunuyor, eni, boyunu bilmezler' sözlerini hatırlatarak, "Ezrurum'un mahallesini, bölgesinin, özelliklerini bilmeden sırf siyaset uğruna heba etmeye çalışıyorlar. Çok ciddi yanılgı içindeler" diye konuştu.
Aydemir, "Ovit Tüneli gibi aklın hafsın almadığı yatırımla, Erzurum'a, ak anlayış deniz getirdi. Siyaset ve halkın cahili olan muhalefet milletvekili, 'Erzurum'da tezek yakılıyor' diyor. Köylerde bu neviden yakıta kimsenin ihtiyacı yok ama tezek de bir vakıadır ve yakılıyor" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum